Поне 16 пътници са загинали след падане на автобус в

...
Поне 16 пътници са загинали след падане на автобус в
Коментари Харесай

16 загинали в Индия след като автобус падна в дефиле -

Поне 16 пасажери са починали след рухване на рейс в дефиле в индийския планински щат Химачал Прадеш.

Поне шест деца на учебна възраст са измежду жертвите. Частният пътнически рейс е пътувал през долината Сейндж в окръг Кулу, където се претърколил от една канара и паднал в дефиле покрай село Джангла към 8:30 през днешния ден, заяви индийският новинарски канал NDTV. 

Видео и фотоси от мястото на случая демонстрират тежко ранени пасажери, отвеждани в болница и спасителите, които не престават да вадят ранени от останките на рейса. 

Около 20 пасажери са били в авотбуса, съгласно Спешния действен център на щата Химачал Прадеш, когато се случил случая.
Все още не е ясна повода за случая.

Депутатът от държавното заседание Суреш Бхардвадж заяви, че най-малко 3 души са съществени ранени и са признати в болница и че спасителите са на мястото на произшествието, с цел да не остане някой под останките от рейса.
Според новинарската организация ANI, Бхардвадж още сподели: „ Пътят е добър, само че е имало свлачище тази заран на този избран сектор “, той също добави: „ Направиха се опити рейсът да бъде изваден от там, само че той падна на канара, което докара до жертвите.
Министър-председателят Нарендра Моди заяви своите съболезнования за изгубените животи в „ сърцераздирателния “ случай и разгласи отплата за фамилиите на убитите. 

Моди написа в Туитър: „ Инцидентът с рейса в Кулу, Химачал Прадеш е трогателен. В този драматичен час мислите ми са с опечалените фамилии. Надявам се ранените да се възстановят най-скоро. Местната администрация ще обезпечи всичката допустима помощ на засегнатите. “ 

Еднократно заплащане на стойност 200 000 рупии (2,088 паунда) ще бъде направено от Националния спомагателен фонд на министър-председателя за роднините на тези, които са изгубили живота си. На ранените ще бъдат дадени по 50 000 рупии, заяви Нарендра Моди.

Държавният основен министър Джай Рам Тхакур сподели, че е помолил основния секретар да следи избавителната интервенция. Съдийско следствие на щатско равнище е назначено да проверява повода за случая, заяви Тхакур.

 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР