Поне 1% от приходите от туристическият сектор да се разходват

...
Поне 1% от приходите от туристическият сектор да се разходват
Коментари Харесай

Туризмът иска 1 процент от приходите да отиват за реклама

Поне 1% от приходите от туристическият бранш да се разходват дейно за национална реклама, като средствата се харчат с присъединяване на бизнеса и се ръководят от съвет с присъединяване на сектора. За това са настояли от Алианса на туристическата промишленост в България (АТИБ) в поредност от срещи с представители на политическите сили, претенденти за сегашния парламент.

От бизнеса оферират единствено дребна част от плануваните за национална туристическа реклама средства да се дават за имиджово промотиране на България като дестинация. А по-голямата част от рекламния бюджет да се изразходва за стимулиране интереса на туристите и туроператорите към България - посредством дотации за туроператори, които водят посетители с въздушни или сухоземни чартъри, средства за маркетинг и реклама, предоставени за всеки доведен екскурзиант, работа с медиите.

От АТИБ упорстват да се изиска непрекъсната нотификация от Европейска комисия със период от най-малко 2 години за мярката за подкрепяне на туроператорите, които водят туристи у нас посредством дотации в размер на 35 евро на дошъл туристи. Както и да се дават на туроператорите за маркетинг и реклама на България от 10 до 15 евро на дошъл екскурзиант, без значение с какъв превоз идва, в случай че гостът отседне в хотел или друго място за туристическо настаняване най-малко седмица.

Сред другите хрумвания на АТИБ е от бюджета за реклама да се заплащат най-малко 50% от цената за издаваните входящи визи за туристи на съществени пазари. Важен приоритет съгласно Алианса е и да се отдели специфичен бюджет за цифрова реклама на туризма. В момента страна ни е “невидима ” като дестинация, а успеваемостта от сходен бюджет ще е доста по-голям от отделяния за телевизионни промоционални клипове, акцентират от АТИБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР