Понастоящем над 4 млн. души са починали от COVID-19 инфекции,

...
Понастоящем над 4 млн. души са починали от COVID-19 инфекции,
Коментари Харесай

Над 4 млн. са вече жертвите на COVID-19 от началото на пандемията

Понастоящем над 4 млн. души са умряли от COVID-19 инфекции, заяви Световната здравна организация (СЗО), само че добави, че същинският брой на умрелите в пандемията евентуално е по-висок, съобщи " Франс прес ".

Много по-богати страни се готвят да разхлабят ограничаващите ограничения, даже откакто страни от Азия се борят с повишаване на инфектираните.

" Светът е в рискова точка от тази пандемия. Току-що преминахме трагичния крайъгълен камък от 4 млн. регистрирани смъртни случая от Covid-19, което евентуално подценява общия брой на жертвите ", посочи шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус на конференция.

Индонезия се трансформира в световна гореща точка, като лечебните заведения би трябвало да връщат пациенти, управляващите са принудени да внасят доставки на О2 и рекордни 1040 умряли са регистрирани през последното денонощие.

От началото на пандемията има повече от 184 100 000 инфектирани по целия свят.

Д-р Гебрейесус акцентира, че някои страни с висок обсег на имунизацията " се отпускат, като че ли пандемията към този момент е завършила ", до момента в който други са записали остри скокове на инфектираните поради мощно заразни разновидности и " шокиращо неравноправие " в достъпа до ваксини.

Индонезийското държавно управление разшири рестриктивните мерки в целия архипелаг след по-ранни ограничавания върху столицата Джакарта и някои други региони.

Новите ограничавания се отнасят до десетки градове и се простират в голямата страна от близо 270 млн. души, което е наранено от мощно заразния вид " Делта ", открит за първи път в Индия.

Подхранваните от " Делта " огнища също по този начин доведоха до налагането на ограничавания в Австралия, в това число в най-големия ѝ град Сидни, където през днешния ден заповедите за локдаун на повече от 5 млн. поданици бяха удължени с най-малко още една седмица.

" Този ​​щам " Делта " промени играта и е извънредно портативен ", означи Гладис Береджиклян, министър председател на щата Нов Южен Уелс, столица на който е Сидни.

Австралия значително държи своите огнища под надзор от началото на пандемията, само че държавното управление е под възходящ напън поради бавното стартиране на имунизациите.

" Все още е ужасно, че вирусът е там ", споделя 44-годишният Мено Де Моел в център за имунизация в Сидни, където прави първия си изстрел.

" Надяваме се, че това ще бъде последното блокиране, само че въпреки това всичко, което е належащо, би трябвало да се направи. "

Съединени американски щати са с най-голям брой жертви, като възлизат на 604 000 съгласно таблото на WHO COVID-19.

Следват го Индия, която е видяла 403 000, и Бразилия, която е имала 525 000 смъртни случая.

Страни по света са влизали и излизали от националните блокировки, с цел да се опитат да лимитират разпространяването на смъртоносната болест.

SARS-CoV-2, коронавирусът зад Covid, непрестанно се развива и по-голямата част от разновидностите са " доброкачествени ", съгласно доктор Джеф Барет от Sanger Institute.

В момента по света се популяризират четири наименовани разновидността на безпокойствие: Alpha и Beta, които бяха разпознати надлежно през декември в Обединеното кралство и Южна Африка; Гама, която беше разпозната в Бразилия през януари; и Delta, която беше разпозната в Индия през април-май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР