Понастоящем Битокйн се движи по впечатляваща възходяща траектория с ръст

...
Понастоящем Битокйн се движи по впечатляваща възходяща траектория с ръст
Коментари Харесай

Биткойн наближава своят исторически връх – късно ли е да се купи?

Понастоящем Битокйн се движи по впечатляваща възходяща траектория с растеж от към 20% през последната седмица и близо 50% за годината.

При цена от към $62,000 флагманската криптовалута се приближава до своя исторически връх от $69,000. Този скок провокира забележителен интерес от страна на Уолстрийт, което повдига въпроса: би трябвало ли човек да се гмурне с главата напред в Биткойн или да изследва различни капиталови благоприятни условия?

Причини да обмислите вложение в Биткойн

Неотдавнашният скок в цената на Биткойн може да се отдаде значително на въвеждането на нови спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) през януари. Тези ETF-и, изключително iShares Bitcoin Trust на BlackRock, означиха невиждан триумф. За малко повече от месец iShares Bitcoin Trust събра 100,000 BTC, като дневните притоци на вложители доближиха $500 милиона. Популярността на тези ETF-и акцентира възходящия институционален интерес към Биткойн, което допуска, че криптовалутата остава привлекателна капиталова алтернатива.

Освен това идното халвинг събитие на Биткойн през април провокира неспокойствие в крипто общността. В исторически проект сходни събития са катализирали обилни ценови ралита, като през последните три цикъла на безрезултатност (2012, 2016 и 2020 г.) Биткойн доближи нови исторически върхове. С наближаването на халвинга и приближаването на цената на Биткойн до предходния ѝ връх мнозина чакат по-нататъшни облаги в близко бъдеще.

Съображения против вложението в Биткойн

Въпреки бичите настроения към Биткойн, има предупредителни сигнали, на които би трябвало да се обърне внимание. Индексът на страха и алчността, да вземем за пример, понастоящем е на най-високото си равнище от предходния исторически връх на Биткойн през ноември 2021 година, което допуска възобновление на алчността на вложителите. Това “разточителство ”, подбудено от страха от пропуснати изгоди (FOMO), може да докара до ирационално капиталово държание и прекалено фокусиране върху краткосрочните облаги.

Нещо повече, някои анализатори плануват евентуална промяна в цената на Биткойн , преди тя да доближи нов исторически връх. Често срещано наблюдаване измежду криптотрейдърите е, че Биткойн има наклонност да доближава върхови стойности след събитие, обвързвано с половинчато повишаване, а не преди него. Това, в комбиниране с присъщата на Биткойн волатилност, акцентира риска от неочаквани ценови съмнения и значимостта на проявата на нерешителност.

Дългосрочни вероятности

Въпреки че краткосрочните пазарни съмнения могат да повлияят на настроенията на вложителите, решението за вложение в Биткойн би трябвало да се основава на неговия дълготраен капацитет. Въпреки неустойчивостта си Биткойн съставлява неповторим клас активи с вероятности за забележителен растеж и диверсификация на портфейла. На фона на несигурността Биткойн остава отличен избор за тези, които търсят дълготрайна инвестиция с обещаващи вероятности за напредък.

В умозаключение, макар че съблазънта на незабавните облаги може да е изкушаваща, рационалните вложители би трябвало да подхождат към Биткойн с дълготрайна вероятност, като регистрират капацитета му като трансформиращ актив през идващите години.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР