Помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото поради

...
Помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото поради
Коментари Харесай

Ген.Аню Ангелов: Едва 12 танка е имала България преди 35 години, помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото

" Помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото заради няколко аргументи. Основното въоръжение на бронетанковите войски на Украйна е танк Т-64. В България няма аварийни елементи и не се познава този танк, в никакъв случай не е ремонтиран подобен. Ако по някакъв метод съумеят да изпратят един или два танка, ще видят, че нищо не може да се направи.... Резервните елементи и за танковете, и за МиГ-29 са съветско произвеждане и няма по какъв начин да ги вземем от Русия ".

Това зави пред БНР ген. Аню Ангелов, министър на защитата на България в интервала януари 2010 - март 2013 година.

Той изясни, че едвам 12 танка са били на въоръжение в България преди 35 години и те са били снети от въоръжение заради невъзможността да ги поддържаме.

Според него решението на Народното събрание даде мандат на държавното управление да предприеме ограничения за оказване на помощ на Украйна - филантропична, финансова и военно-техническа, е било ход за опазване на държавното управление:

" Политическо решение, което се основава единствено на това не да се помогне на Украйна, а да се запазят другарските връзки на Българска социалистическа партия с Русия. На Европейски Съюз и НАТО даваме негативен знак, тъй като единствено ние и Унгария не предоставяме въоръжение и техника. Унгарците споделиха, че няма да дават, а ние се мъчим да варираме сред това да дадем, но няма по какъв начин ".

По думите на Ангелов " реторичните въпроси на президента Румен Радев значат, че планува, че в случай че дадем военна помощ, Русия ще нападне България ".

Бившият министър на защитата акцентира, че България не е единствено, а е в НАТО и има Член 5 на Вашингтонския контракт и " доста други неща, които ще предпазят страната ни от възможен удар на съветската войска ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР