Помощник-треньорът на украинския Зоря Луганск - Веселин Бранимиров - прави

...
Помощник-треньорът на украинския Зоря Луганск - Веселин Бранимиров - прави
Коментари Харесай

Наш треньор в Украйна: Не мога да чакам нашето посолство, тръгвам към някоя граница


Помощник-треньорът на украинския " Зоря " Луганск - Веселин Бранимиров - прави опит да напусне страната без да чака подпомагане от българското посолство в Киев. Той даде изявление за bTV, до момента в който пътува с автомобил от Запорожие към Олександрия.

" Там ще се присъединим към група футболисти от Днепър и техния треньор и към този момент оттова ще решаваме накъде да тръгваме. Тръгнали сме за някъде, да забележим до каква степен ще стигнем ", показа някогашният бранител на " Нефтохимик ".



" Обявено е военно състояние в градовете - т.е. не можеш да ги напускаш и да се движиш свободно. Имам подобен опит от преди - през 2014 година, когато работих в Таврия, по същия метод се случиха нещата. Тогава трябваше да напуснем Крим, а не го направихме. Останахме там за три месеца. Сега интуицията ми подсказва, че би трябвало да се прибера ".

Бранимиров посочи, че се е обадил в българското посолство в Киев, само че от там не са му предложили съответен проект за евакуация. " Свързах се, въпреки и мъчно. Дадох украинските и българските си телефонни номера. Човекът ми сподели, че сега се събират описи с хора, искащи да бъдат евакуирани. Говорих и с консулството в Одеса. Консулът ми сподели, че за момента няма искащи за евакуация от Одеса. Така че остава разновидността Киев, само че до момента никой повече не ми е звънял. Реших да работя и да се придвижвам из Украйна, доколкото е допустимо ".

" В момента сме на 500 км от Киев, само че нашата цел е да се придвижим до Олександрия. Оттам към този момент не знам накъде. Не е ясно дали към полската граница, или към молдовската, или румънската. Всичко зависи от информацията на нашите сътрудници от Днепър. Казват, че към Западна Украйна има ужасно огромни тапи с коли от Киев ".



" Има някаква суматоха измежду народа и тя е забележима. В Запорожие при нас животът си върви обикновено, само че към този момент има опашки по бензиностанциите. Има опашки в магазините - хората стартират да се зареждат с артикули, с минерална вода. Не изчаквам решението на нашето посолство в Киев, тъй като не знам по кое време ще бъде взето. Нямам информация, мъчно се свързах с тях, даваше заето цялостен час ".

" Вчера беше умерено, готвехме за мач даже. Никой не очакваше да се случи това. Късно нощес заседаваше професионалната футболна лига и реши шампионата да бъде прекъснато. Не ме е боязън. Опасно е, само че се надявам спорът да не се разраства ", приключи Бранимиров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР