Помощник-треньорът на мъжкия баскетболен отбор на ЦСКА Георги Давидов коментира

...
Помощник-треньорът на мъжкия баскетболен отбор на ЦСКА Георги Давидов коментира
Коментари Харесай

Георги Давидов: ЦСКА рано или късно ще изглежда по съвсем различен начин

Помощник-треньорът на мъжкия баскетболен тим на ЦСКА Георги Давидов разяснява представянето на тима в първия мач от НБЛ. ЦСКА загуби от Спартак Плевен като хазаин с 65:91.

Давидов бе безапелационен, че това не е същинското лице на армейците и че би трябвало време, с цел да може този тим да наподобява по друг метод.

" Това не е тимът на ЦСКА. Може би се получи едно ужасно прегаряне въз основата на цялата еуфория, на празника, на новата зала и тим. Момчетата прегоряха, може би и ние на скамейката, тъй че се получи едно неприятно начало на дуела и не успяхме да се върнем. След това тимът на Плевен се разигра много. Те са опитни и положителни състезатели, повече време са дружно и се стигна до този победен резултат. Пак дублирам – тимът на ЦСКА рано или късно ще наподобява по напълно друг метод. Всички хора, които пристигнаха в залата, чакаха нещо по-различно. За страдание не можахме да им дадем най-хубавото от нашия тим ", разяснява Давидов.

" Трябва да се работи безусловно върху всичко, тъй като ние сме от три седмици дружно. За страдание главният ни гард се контузи преди една седмица. Новото момче се включи добре през второто полувреме и заигра това, което в действителност можеше, само че и той не е в положително положение физически, тъй като има 4-5 тренировки с тима. Така че в хода на шампионата се надявам да почистим каквото можем от това, което показахме през днешния ден и да сме със напълно друго лице ", сподели още треньорът.

Той съобщи, че главното, което би трябвало да направи треньорският щаб е в идващите месеци да се създадат нужните корекции. Давидов изясни, че не е елементарно да се построи тим за един месец.

Според Давидов, Спартак Плевен е играл доста добре и си е заслужил успеха.

" Не би трябвало да вършим толкоз грандиозни нещастия от една загуба, макар че е толкоз разгромна. Все отново дано малко да се успокоим, да минат няколко мача и тогава ще решаваме дали ще имаме потребност от промени. Засега това са момчетата, дано да са спокойни, да упражняват и всеки мач да дават най-хубавото от себе си. Рано или късно би трябвало да победим ", сподели още Георги Давидов.

Загубата разяснява и Андрей Иванов.

„ Не знам дали прегоряхме или тъй като ЦСКА се завръща в елита след 13 години, само че играхме извънредно. Доста време тренирахме, говорихме, гледахме видео, само че очевидно нещата не са се получили по този начин, както сме ги упражнявали. Мисля, че е от напрежение. 91 точки са супер доста. Нито в нахлуване играхме добре, нито в отбрана, тъй че би трябвало да си създадем някакви разбори и в идващите мачове да се поправят тези неточности ", сподели центърът на ЦСКА.

" Аз персонално давам обещание, че тимът няма да наподобява по този начин. Нядявам се за другите мачове да подходим доста по-отговорно и това нещо въобще да не се случва ", добави Иванов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР