Помощник-треньорът на баскетболния ЦСКА - Георги Давидов, който е и

...
Помощник-треньорът на баскетболния ЦСКА - Георги Давидов, който е и
Коментари Харесай

Оценка: Везенков беше липсващата част в пъзела на Сакраменто

Помощник-треньорът на баскетболния ЦСКА - Георги Давидов, който е и в щаба на Росен Барчовски в националния ни отбор, разяснява пред DIEMA SPORT 3 прехвърлянето и бъдещето на Александър Везенков в тима от НБА - Сакраменто Кингс.

" Везенков върви във възходяща линия. Америка е различен свят, както и НБА, която е голяма организация и №1 в света. Нещата там са доста сложни и натоварващи душевен, само че аз съм сигурен, че малко по малко той ще откри своя път в тима и в лигата.

Никак не е слуайно, че той бе определен точно от Сакраменто. Всички, които са следяли тима предходната година, схващат за какво треньорът Майк Браун толкоз държеше да го притегли - беше изчезналата част от пъзела. Там няма инцидентни хора. Разучили са в детайли  освен кариерата на Везенков, само че и като човек и темперамент. Наставникът на Сакраменто е доста забавен човек с богат опит, огромен психолог и има доста мъдрост.

Сигурен съм, че вторият сезон на Везенков ще бъде по-добър за него, тъй като към този момент ще е схванал, че дяволът не е толкоз черен. Освен това има капацитет, който може да развие там. Трябва да сме горди, че той е в НБА и играе против най-хубавите спортисти в света ", съобщи Давидов.

Какво сподели още Георги Давидов за Везенков - гледайте във видеото
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР