Помощник-държавният секретар на САЩ по енергийните ресурси Джефри Паят ще

...
Помощник-държавният секретар на САЩ по енергийните ресурси Джефри Паят ще
Коментари Харесай

Помощник-държавният секретар на САЩ по енергетиката пристига в София

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по енергийните запаси Джефри Паят ще посети страната ни.

София ще бъде част от обиколката на Паят, който до неотдавна беше дипломат на Съединени американски щати в Атина. Тя включва още визити в Истанбул и Букурещ и ще продължи от през днешния ден до 14 октомври, прецизират от Държавния департамент.

Паят ще се срещне с държавни представители и с водачите в енергийния бранш с цел да развие двустранните и комерсиалните връзки в региона на енергетиката.

„ В София той ще се срещне с държавни чиновници и групи от частния бранш, с цел да ускори бизнес връзките и координацията на енергийната сигурност “, показват от Държавния департамент.

Помощник-държавният секретар ще разиска взаимните старания за поощряване на европейската енергийна сигурност, понижаване на зависимостта на Европа от съветските изкопаеми горива и по-нататъшния преход към чиста сила.

„ В Истанбул той ще направи изявление на Регионалната конференция на Атлантическия съвет за вероятностите за чиста сила, като ще подчертае трансатлантическото съдействие по енергийните въпроси “, декларират от Държавния департамент.

В Букурещ срещите на Паят ще насърчат съдействието в региона на гражданската нуклеарна енергетика и ще отбележат 25 години от стратегическото партньорство с Румъния. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР