Помориецът Христо Кюлбасанов, който удари френски турист при спор за

...
Помориецът Христо Кюлбасанов, който удари френски турист при спор за
Коментари Харесай

Арестуваха спасителя, набил французин на плажа в Поморие, съдят го за хулиганство

Помориецът Христо Кюлбасанов, който удари френски екскурзиант при спор за място на плажа в Поморие, е задържан за 24 часа, повдигнато му е обвиняване за закононарушение от общ темперамент. Новината оповестиха на ексклузивен брифинг преди минути окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи ст.комисар Калоян Калоянов.

Брифингът идва след изказването на и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов, че прокуратурата афишира „ нулева приемливост към насилието и хулиганството “.

За " 24 часа " прокурор Чинев посочи, че против Кюлбасанов е повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета, нанесена по хулигански подбуди с изключително свирепост. За това закононарушение законът планува до 3 година затвор.

В началото на идната седмица прокуратуата ще внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража ", посочи прокурор Чинев.

Инцидентът е станал на 24 юли следобяд на плаж " Поморие Изток ", само че до 29-ти не бе оповестен публично. Стана прочут след изявления в обществените мрежи.

" Когато полицейски екип е дошъл на място, спорът към този момент е бил преустановен, а при разпита на очевидците е имало спорни данни. Затова и сега се обяснява детайлно казусът, с цел да можем да изясним картината - кой е почнал спора, кой е използвал вербална  и кой физическа експанзия ", сподели комисар Калоянов. Макар че сходни случаи за полицията били всекидневие - в това число и през днешния ден имало нов сигнал за скандал на един от плажовете в Поморие, от дирекцията на Министерство на вътрешните работи щели да създадат разбор на дейностите на чиновниците си.

 Преписката е докладвана в прокуратурата на 27 юли, на 28-ми потърпевшият французин е входирал нов сигнал, прикован със съдебно-медицинско уверение, а през днешния ден, 30 юли към този момент има образувано  досъдебно произвеждане, заключи прокурор Чинев. 

Според близки на френския жител Джудикаел Танс абсурдът почнал спасителят Христо, който отишъл при чужденеца и му споделил да се маха от мястото, където плажувал, тъй като бил сложил собствен чадър там. Мястото било на свободната зона.

При повторна забележка французинът протегнал ръка към телефона си, с цел да алармира на полицията, само че българинът се нахвърлил да го бие, твърди жена му. Свидетели на разправията се обадили на незабавния телефон 112 и на място бил изпратен полицейски патрул. Униформените прекратили абсурда и отвели двамата да дадат пояснения в районното ръководство, прецизираха от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас. Там станало ясно, че българинът работел като избавител на същия плаж, само че сега на абсурда не бил на работа.

Съпругата на французина Людмила, която е поморийка, твърди, че спасителят нанесъл удари по лицето на мъжа й, както и ритници в корема му. И то до момента в който французинът лежал на пясъка.

" Спасителят една дума не сподели, просто удряше. После спря, отдалечи се няколко крачки, върна се, удари го още два-три пъти в лицето ", описа Людмила. Тя потърсила помощ в медицинския пункт на плажа, само че там нямало лед и се наложило да вземат от близкото заведение. Въпреки това очите на бития мъж към този момент били отекли. До идването на полицията той съзнателно отказал здравна помощ, а жена му снимала контузиите по лицето му.

Според Христо Кюлбасанов обаче, французинът постоянно предизвикал спасителите. Кюлбасанов твърди, че на 24 юли бил със фамилията си на плажа. По обед се прибрали до у дома, само че чадърът и плажна забрадка оставили на линията. Когато се върнал видял, че французинът бил лежащ под неговия чадър. Помориецът подканил чужденеца да се реалокира, само че той отказал. Втори път го подканил и след следващия отвод се вбесил.

Спасителят твърди още, че французинът демонстративно се преместил на десетина сантиметра от чадъра и почнал да се смее. Подритнал го по крайници и тогава помориецът изгубил самоконтрол. Христо Кюлбасанов не отхвърля побоя, даже обществено се извини в ефира на една от националните малките екрани. Но не на французина, а на хората от плажа, станали очевидци на грозната панорама.

Семейството на бития французин отхвърля тази версия и счита да заведе дело против българина. Веднага е алармирало и френският консул.

„ Бях на плажа със брачна половинка ми и 13-годишния ни наследник. Нямаше никой при чадъра, нямаше забрадка. Започнахме да се настаняваме под чадъра, спасителят пристигна и ни сподели, че това е неговият чадър “, изяснява дамата на бития мъж Людмила. И прецизира, че фамилията й се е отместило. „ До багра се стигна след към 30 минути. Господинът пристигна и стартира да отваря чадъра, бяхме на повече от два метра оттова и той ни сподели да се отместим, тъй като за жена му нямало задоволително място под сянката. Ние отказахме “, прибавя поморийката. 

и мярка ще внесе идната седмица 

От фирмата-концесионер на плаж " Поморие Изток " се разграничиха от дейностите на помориеца, само че обявиха, че защото във въпросния ден той не е бил на работа нямат отношение към случая като негови работодатели.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР