Помните ли страхотното сладко на баба? Хапва ли ви се

...
Помните ли страхотното сладко на баба? Хапва ли ви се
Коментари Харесай

Като сладкото на баба: как да пастьоризираш конфитюр във фурната

Помните ли страхотното сладко на баба? Хапва ли ви се още веднъж оня конфитюр, който ухае на детсво, палачинки, мекици и пържени филийки? Имаме добра вест - можете да си го приготвите елементарно и бързо вкъши.

Сега е моментът, в който събираме плодове и по-късно подготвяме консерви от тях. С наслаждение ще можем да ги употребяваме и през късната есен и зима. Но с цел да се насладим на незаменимия усет на конфитюрите би трябвало да обърнем внимание на приготвянето им. Но по какъв начин да консервираме в дребния и неуместен апартамент? Имаме концепция за вас - на помощ идва фурната.

 конфитюр

Пастьоризацията е един от методите за консервиране посредством нагряване на наличието на бурканите. По този метод се освобождавате от патогенните микроорганизми, като в същото време удължавате периода на валидност за консумация.
Подобна процедура също ще ви разреши да запазите истинския усет и мирис на приготвените консерви. Размерът на буркана въздейства, наред с други неща, върху времето за пастьоризация. Преди да започнете работа, проверете положението им. Внимавайте за леко напукани стъкла и ръждясали капачки.

Никога не е било по-лесно да пастьоризирате буркани

 конфитюр

Един от най-популярните способи за пастьоризиране на консерви е загряването на бурканите в тенджера. Вие обаче можете да извършите тази работа доста по-лесна. Достатъчно е да употребявате фурната за консервиране. Това е доста по-удобен метод, изключително в случай че сте подготвили доста буркани. По време на процеса можете да сложите доста повече от тях във фурната, в сравнение с в тенджера.

Как да пастьоризираме във фурната?

Застелете огромна тава с хартия за печене или забрадка. След това върху нея поставете бурканите обърнати с капачките надолу. Не забравяйте, че стъклото не би трябвало да се допира едно до друго, само че и до стените на фурната.

Трябва да обърнем внимание и на наличието на бурканите - в случай че е леко изстинало, сложете в студена фурна, в случай че е топло - в загрята. Фурната би трябвало да се загрее на към 120 - 130 градуса. Продължителността на пастьоризацията е 30 минути от момента на постигане на мечтаната температура.

 фурна

След като изтече времето, изключете фурната, оставяйки бурканите вътре за още 30 минути. След това ги поставете с капаците надолу на авансово квалифицирано хладно или засенчено място. Това е всичко!

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР