Помага да се понасят по-добре страничните ефекти на химиотерапиятаПроучване на

...
Помага да се понасят по-добре страничните ефекти на химиотерапиятаПроучване на
Коментари Харесай

Удължават живота при белодробен рак с хомеопатия

Помага да се понасят по-добре страничните резултати на химиотерапията

Проучване на проф. Михаел Фрас, експерт по вътрешни заболявания в болничното поделение по онкология и професор от Медицинския университет във Виена, демонстрира, че използването на хомеопатични медикаменти като допълнение към стандартното лекуване на рака на белия дроб оказва помощ да се усъвършенства качеството на живот на пациентите и провокира по-добро понасяне на тежката химиотерапия.

Проф. Фрас потвърждава, че с помощта на хомеопатията доста се усъвършенстват 15 странични резултата (умора, гадене, загуба на вкус и др.) и се удължава преживяемостта на пациентите със 7 месеца. Резултатите от изследването са оповестени в списание The Oncologist, профилирано в онкологията и хематологията. Проучването обгръща пациенти с напреднал етап на рак на бял дроб.

Професорът разделя участниците в изследването на три групи. Едните одобряват към стандартното лекуване на рака и хомеопатични препарати, вторите - плацебо, а третите - единствено лечението за рак.

Пациентите са попълнили профилирани въпросници за оценка на качеството на живот при започване на изследването, на 9-ата и на 18-ата седмица след старта му. Тези въпросници правят оценка разнообразни параметри, да вземем за пример странични резултати като отмалялост, гадене, бодърствуване и загуба на вкус.

След 18-ата седмица всички параметри на качеството на живот, изследвани в първата група, са доста усъвършенствани спрямо втората, да вземем за пример понижаване на 78% на резултатите за болежка и гадене, на 75% - за отмалялост, и на 67% - за бодърствуване.

Резултатът за преживяемостта е оценен две години след началото на изследването. Тя се е нараснала със 7 месеца при пациенти, лекувани с хомеопатично лекуване в допълнение към стандартната им терапия, спрямо контролната група (средна преживяемост от 16 месеца в групата с хомеопатия по отношение на 9 месеца в контролната).

Хомеопатичната терапия не може да излекува рака, само че усъвършенства качеството на живот и понижава страничните резултати, което разрешава на пациентите да понасят по-добре техните стандартни лекувания, като химиотерапия, и да избегнат спирания на лекуването.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР