Група от четири неутрални европейски държави, състояща се от Австрия,

...
Група от четири неутрални европейски държави, състояща се от Австрия,
Коментари Харесай

Неутралните Австрия, Ирландия, Малта и Швейцария предлагат сътрудничество на НАТО като група WEP4

Група от четири неутрални европейски страни, състояща се от Австрия, Ирландия, Малта и Швейцария са изпратили писмо до Северноатлантическия алианс в края на 2023 година с предложение за разширено съдействие. Това оповестява вестник Die Presse, базирайки се на документа.

Според изданието, откакто Финландия и Швеция се причислят към НАТО, тези страни имат намерение да нареждат своята група като WEP4 (четири западноевропейски партньор). В писмо до алианса страните от неофициалното обединяване се назовават ​​„ най-близките сътрудници на блока в идеята на споделените полезности “ и акцентират „ възходящото значение “ на партньорството си с НАТО в сегашния интервал. Те също по този начин загатват възходящата неустойчивост на европейския континент.

В писмото страните WEP4 показват желанията си да разширят присъединяване си във военните маневри на НАТО, в това число учения за реакция при рецесии. Неутралните страни биха желали да реализират „ фаворизиран достъп до документи и информация на НАТО “, да усилят обмена на разследващи данни и да открият съдействие с алианса в областите на киберсигурността, отбраната на сериозната инфраструктура и битката против „ новите разрушителни технологии “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР