Ползите от ябълките не са само за здравето, а и

...
Ползите от ябълките не са само за здравето, а и
Коментари Харесай

Маските с ябълки връщат здравето и младостта на увредената кожа

Ползите от ябълките не са единствено за здравето, а и за хубостта

Маските с ябълки са универсално средство за поддържане на всеки вид кожа, изглаждат бръчките и стягат контура, хидратират и тонизират. В композиция с други артикули вземат решение проблеми с възпаления, пъпки, отмалялост.

Благодарение на витамин А маските с ябълка имат успокояващо деяние, възвръщат влагата в клетките, понижават омазняването. Витамин В9 пази от агресивното деяние на околната среда. Аскорбиновата киселина е естествен антиоксидант, който има подмладяващ резултат. Калият и желязото усъвършенстват клетъчното разделяне и кръвоснабдяването, освежават тена. Фруктовите киселини връщат еластичността на клетките и заглаждат дребните бръчици.

Особено потребни са ябълките през зимата, когато кожата мощно изсъхва поради негативните температури навън и отоплителните уреди вътре.

Проблемът може да бъде решен напълно елементарно – с прясноизцеден сок. Нанасяйте го заран и вечер с тампон на добре почистена кожа. След 5-10 минути изплакнете със студена вода и сложете нормалния си крем. Този способ не се предлага единствено при открити рани по лицето.

Колкото е по-богата маската, толкоз ще е по-полезна. Но не прекалявайте със съставките и не експериментирайте без да пита. Все отново лицето ви е на показ и няма по какъв начин да скриете възпаления от погрешно забъркана маска.

При мазна кожа е нужно да регулирате функционалността на мастните жлези. Сварете в 200 мл вода 1 нарязана ябълка. Пасирайте, към пюрето прибавете 1 жълтък и 1 с.л. зехтин. Наложете пълен пласт на лицето за 20 минути. Маската е доста ефикасна и при повехнала кожа, която има потребност от поддържане.

Ще изравни тена и ще отстрани мазния искра от лицето примес от по 2 с.л. настъргана ябълка и краставица, 1 жълтък и малко счукани овесени ядки. Трябва да се получи гъста каша, при потребност прибавете вода. Нанесете на лицето и измийте с топла вода след 15 минути.

Много добре овлажнява сухата кожа композиция от ябълка и морков. Смесете равни количества и наложете на лицето за 20 минути.

Ще подхраните сухата и застаряваща кожа с маска от половин настъргана ябълка, 1 жълтък и 1 с.л. мед. Разбъркайте и прибавете 1 ч.л. ленено масло. Сложете на лицето и след 20 минути измийте първо с топла, а по-късно със студена вода.

Отлично тонизира и почиства примес от 1 настъргана ябълка и 1 с.л. счукани овесени ядки. Разнесете на лицето и шията с масажиращи придвижвания. Измийте след 25 минути с хладка вода.

В битката с бръчките печените ябълки правят по-добра работа от суровите. Почистете и пасирайте една изпечена, прибавете 1 жълтък и 1 ч.л. растително масло. Нанесете тъничък пласт на лицето и след 15 минути измийте със студена вода.

Ако кожата ви има потребност от надълбоко разчистване, направете маска от 1 настъргана ябълка, 1 с.л. сметана със междинна масленост и овесено брашно до приемане на гъста каша. Сложете на лицето за 30 минути. Измийте с топла вода, като масажирате пламенно.

За равнене на тена и при пигментни петна ще помогне примес от 1 настъргана ябълка, 2 с.л. кисело мляко, по 1 ч.л. лимонен сок и брашно. Дръжте на лицето 10 минути и измийте с запарка от зелен чай.

При проблематична кожа, склонна към възпаления и пъпки, смесете 1 настъргана ябълка и 1 с.л. зехтин. Нанесете на лицето за 15 минути и измийте с вода със стайна температура. Маската е подобаваща за всеки вид кожа.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР