Ползите от фитнес тренировките далеч не са само моментни. Реалното

...
Ползите от фитнес тренировките далеч не са само моментни. Реалното
Коментари Харесай

Горене на калории – продължава и след тренитовката


Ползите от фитнес тренировките надалеч не са единствено моментни. Реалното натоварване на мускулатурата е реалност единствено по време на упражненията, само че горенето на калории продължава и дълго по-късно. Защото физическото натоварване може да изисква изгаряне на калории за доставяне с сила, само че съвсем толкоз калории се изразходват и след тренировката за възобновяване ресурсите на тялото и връщането салдото на виталните процеси.

Причина за продължаващия разход на калории след края на тренировката са нарасналите потребности и нарасналата консумация на О2 от мускулната тъкан и организма като цяло. Проучванията сочат, че има директна връзка сред интензивността на тренировката и това какъв брой калории ще изразходва организмът, с цел да се възвърне след нея. Установено е, че по-краткотрайните, само че интензивни, практики като табата и бърпи водят до по-голям кислороден апетит на тъканите.

Поради високата активност на тези извършения кислородният ресурс на мускулите доста бързо се изчерпва. Това води до струпване на млечна киселина в тях, само че и до редица структурни и функционални промени в мускулните нишки, накои от които се асоциират с появяването на мускулна тресчица. Стремейки се да възвърне точно тези промени след подготовка, тялото изразходва повече калории , т.е. резултатът от тренировката е по-пълноценен.

В някои случаи горенето на калории за цялостното възобновяване на тъканите, естествената телесна температура и хормоналния баланс след интензивна подготовка лишава до 3 дни. Това ще рече, че колкото по-редовно се практикуват краткотрайни, само че интензивни натоварвания, толкоз по-близо до стремежи резултат ще бъде спортуващият човек.

Свързани публикации.. Табата – най-краткият път към стегнатото тяло 2 Бърпи – 3 съществени фитнес извършения в 1 (видео) 0 Силовите извършения топят калориите по-бързо 0

Подобни тренировки се предлага да се правят най-малко един път на 3 дни за оптимално горене на калории. Организмът може бързо да привикне към сходна скица, която обаче е значимо да се означи – би трябвало да е съобразена с самостоятелните особености на всеки. Според научни данни внедряването на интензивни подготвителни практики в метода на живот може да докара до най-малко 10% растеж на количеството оползотворени дневно калории, даже в дните, когато няма подготовка.

Фактът се изяснява със стимулиращия резултат на тези извършения върху метаболизма. Така, с вярна стратегия и при съгласуван с нея режим на хранене , фактът, че горенето на калории продължава и дълго след тренировката, може да се употребява оптимално пълноценно.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР