Ползи от киселото зеле за здравето и за повишаване на

...
Ползи от киселото зеле за здравето и за повишаване на
Коментари Харесай

Ползи от киселото зеле за здравето и красотата

Ползи от киселото зеле за здравето и за повишение на имунната система

Хората се разделят на два типа: тези, които обичат киселото зеле и тези, които не могат да го понасят. То не е един от най-разпространените артикули, само че си заслужава да бъде на вашата софра. Полезните свойства на зелето, когато е кисело се усилват няколко пъти.

Полезни свойства на киселот зеле

Подобрява храносмилането
Обикновеното зеле единствено по себе си съдържа доста витамини и киселини, които са ни нужни. Киселото зеле е мощно ферментирал артикул, което значи, че способства за бързото и качествено храносмилане.

Всъщност то е пробиотик и е цялостно с бактерии, които са нужни за пълноценното действие на стомашно-чревния ни тракт. Ето за какво толкоз постоянно се съчетава с мъчно смилаеми артикули.

Помага да отслабнете
Киселото зеле е включено в листата с артикули за намаляване. Има специфична диета със зеле за тези, които желаят да смъкват няколко кг. Отслабването става освен заради усъвършенстваното храносмилане, само че и с помощта на специфичните киселини, които предотвратяват образуването на мастни натрупвания. Освен това киселото зеле е нискокалорично и придава чувство за задоволеност.

Подобрява положението на кожата
Древните гърци били уверени, че ние сме това, което ядем. Това изказване остава правилно в продължение на хилядолетия. Храненето ни въздейства доста на вътрешните процеси в организма, а с тях и на външните. Първият индикатор за здравословна диета е красивата кожа. Никотиновата киселина, съдържаща се в киселото зеле, усъвършенства положението на кожата, косата и ноктите. Маските със зеле сполучливо се борят с обривите и възрастовите петна.

Укрепва имунната система
Благодарение на изобилието от витамини и минерали киселото зеле поддържа имунната система в тонус. Това е добра превантивна мярка против сезонните болести като грипа. Антиоксидантите, присъстващи в зелето, се опълчват против инфекциите.

Почиства организма
Почистването на тялото с кисело зеле е доста по-лесно, в сравнение с потреблението на специфични коктейли или медикаменти. То е в положение да отстранява токсините по натурален метод, обогатявайки клетките с хранителни субстанции и насърчавайки тяхната регенерация. Не забравяйте, че чистият организъм е ключът към младостта и здравето!

Вижте още: Постна питка: Без яйца, без мляко и въпреки всичко доста мека и вкусна

Всички знаем, че най-голямото преимущество на киселото зеле е лесният метод на приготвянето му и богатия усет. За удобен резултат върху тялото ще бъде задоволително този артикул да участва на трапезата ви понякога.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР