Полякинята Ига Швьонтек спечели втора титла от Големия шлем за

...
Полякинята Ига Швьонтек спечели втора титла от Големия шлем за
Коментари Харесай

Полякинята Ига Швьонтек спечели US Open - Тенис

Полякинята Ига Швьонтек завоюва втора купа от Големия шлем за годината откакто победи на Откритото състезание на Съединени американски щати при дамите. 21-годишната Швьонтек победи Онс Жабюр (Тунис) с 6:2, 7:6(5) във финала, траял час и 50 минути.

Това е първи трофей за полската тенисистка от Откритото състезание на Съединени американски щати и общо трети на сингъл от шампионатите от Големия шлем, а Жабюр игра на втори следващ край на сходно равнище, откакто загуби от Елена Рибакина в борбата за купата на „ Уимбълдън “. Тунизийката бе покрай това да стигне до трети сет, само че Швьонтек удържа успеха в две елементи.

Втората купа на Ига Швьонтек на „ Ролан Гарос “ бе част от траялата 37 мача победна серия за нея, а в този момент на шампионата, в който Серина Уилямс постави завършек на кариерата си, полякинята стана първата тенисистка след американката от 2014 година, която печели седем трофея в един сезон и първата от 2016-а насам, която взима две трофеи от Шлема в съответния интервал. В последните си 10 финала тя е стига до триумфа без да загуби сет и бетонира първата си позиция в международната класация.

Победата на Швьонтек над Онс Жабюр усили върха й през годината на 55 победи и единствено седем загуби. Тя имаше мачбол при 6:5 в своя изгода във втория сет при сервис на тунизийката. В тайбрека Жабюр поведе с 5:4, само че полската тенисистка завоюва идващите три точки.

„ Просто не чаках доста преди този шампионат. Имаше доста провокации - това е Ню Йорк. Много съм горда по какъв начин се оправих душевен “, разяснява Ига Швьонтек след финала.

„ Бяха невероятни две седмици. Ига заслужи успеха. Ще продължа да работя крепко и уповавам се скоро ще стигна до купа “, добави Онс Жабюр.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР