Реорганизацията на движението в централната градска част на София предизвиква

...
Реорганизацията на движението в централната градска част на София предизвиква
Коментари Харесай

Софийският гараж VS косото паркиране: Бул. Витоша е обновен

Реорганизацията на придвижването в централната градска част на София провокира полярни реакции у столичани дни наред.


Новата маркировка в частта от бул. „ Витоша “ – сред НДК и кръстовището с " Патриарха ", е подготвена. Шофьорите към този момент няма да паркират на комфортния „ софийски гараж “, а би трябвало да употребяват напряко паркиране. Според основателите от „ Спаси София “ този метод е по-безопасен, предава кореспондент на БГНЕС.

„ Проектът е изпълнен напълно спазвайки законовите и подзаконови нормативни актове “, обявиха в четвъртък от партията на Борис Бонев.

Общинските съветници от групата на ПП-ДБ-СС се аргументират, че съгласно специалисти в региона на пътната сигурност, новата организация на придвижване усъвършенства видимостта и при двете маневри – за влизане в паркомястото и за излизане от него. По този метод се понижава рискът от произшествия.


„ Спаси София “ дават за добър образец за напряко паркиране буферния паркинг на метростанция „ Мизия “. Улици с сходна организация на паркирането има и в Сливен, и в Русе.


„ Паркирането се прави обратно, а излизането от паркомястото - напред. Сигурни сме, този метод няма да затрудни и софиянци, паркиращи на бул. Витоша “, споделят от партията.

Случаят употребява да разяснява и Иван Таков от групата на Българска социалистическа партия в локалния парламент, който е и ръководител на Комисията по превоз.


„ Ще създадем нужното, с цел да спрем безобразията по булевардите " Патриарх Евтимий ", " Витоша " и ул. " Фритьоф Нансен ", само че цената ще я платим всички жители “, съобщи Таков.

Според него заместник-кметът по превоз Илиян Павлов и съветниците от " Спаси София " вместо да вземат решение проблеми, основават нови, доста по-големи.

„ По време на ръководството на ГЕРБ станахме очевидци на " ремонт на ремонта " и " хубаво е, само че не е готово ", а ПП-ДБ-СС надграждат с " ремонт на реорганизацията " и " хубаво е, само че е наопаки ", разяснява още Таков.

БГНЕС напомня, че левицата в София, ГЕРБ, Има Такъв Народ, " Синя София ", Вътрешна македонска революционна организация и самостоятелни в СОС желаеха да бъде спряна работата по ремонта и реорганизацията на придвижването по булевардите " Патриарх Евтимий ", " Витоша " и ул. " Фритьоф Нансен ".

Освен реорганизацията на придвижването по „ Витоша “, велоалеята е свалена на платното. Велоалеята е оградена с колчета. Начертана е нова пешеходна пътека на едно от най-компрометираните места, където всекидневно слизащите от трамвая хора, прекосяваха нелегално, с цел да влязат в парка на НДК.

Предстои построяването на велоалея и по „ Патриарха “, където към този момент са сложени пътни знаци. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР