Полякинята Ига Швьонтек е доволна, че е успяла да повтори

...
Полякинята Ига Швьонтек е доволна, че е успяла да повтори
Коментари Харесай

Швьонтек след триумфа: Не бях сигурна дали ще повторя сезон 2022

Полякинята Ига Швьонтек е удовлетворена, че е съумяла да повтори мощното си показване от предходната година и още веднъж е на върха на международната класация по тенис.

22-годишната Швьонтек разгроми американката Джесика Пегула с 6:1, 6:0, с цел да завоюва купата на Финалния шампионат на УТА на осемте най-хубави през сезона в Канкун, с което измести Арина Сабаленка (Беларус) от първото място в света.

 Полякинята доминираше в конкуренцията, като загуби единствено 20 гейма в петте си мача от конкуренцията, което е връх от въвеждането на груповата фаза на шампионата.

" Искам да бладогаря на тима ми, който беше с мен и ме поддържаше през цялата година. Имах доста възходи и падения, само че това несъмнено е един прелестен миг, който имам вяра, че ще се повтаря още доста пъти, в случай че продължим да работим по същия метод ", съобщи Швьонтек.

Полякинята имаше страхотна 2022 година, в която направи рекордна от началото на века серия от 37 следващи победи и изглеждаше непоклатима на върха. Но след някои неуверени изяви през този сезон серията й от 75 седмици като номер 1 в международната класация беше прекратена от Сабаленка през септември след края на Откритото състезание на Съединени американски щати. 

  Швьонтек изглеждаше съкрушена, само че в следствие тя се завърна на корта още по-мотивирана, завоюва 12 от последните си 13 мача, включително трофеите в Пекин и Канкуни приключи годината с 6 трофеи, в това число и четвърта от Големия шлем на " Ролан Гарос " през юни.

✨ best believe I'm still bejeweled ✨
— wta (@WTA)
  " 2022-а беше толкоз невероятна, че не бях сигурна дали ще бъде допустимо да повторя сходен сезон. Но към този момент не усещам, че съм в сянката му, тъй като знам, че направих още една страхотна акция. Честно казано в един миг одобрих, че ще бъде мъчно да имам още една година като 2022-а и просто се стараех да виждам единствено напред ", разяснява Швьонтек.

" Научих си урока и този път не желаех въпроса за първото място в международната класация да ми въздейства. Успях ненапълно, мъчно е да не мислиш за това нещо, само че се стараех, когато съм на корта, да се съсредоточвам върху разнообразни неща. Условията тук (в Канкун) бяха комплицирани, трябваше да насоча вниманието си върху придвижването си по корта, върху ударите си, което ме ангажира да не мисля за всички други странични неща ", добави тя.

Швьонтек завърши 2023 година с 68 победи в 79 мача, като записа и 13 триумфа против състезателки от топ 10. 

There's only one ☝️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР