Полякът Хуберт Хуркач ще бъде съперник на Григор Димитров във

...
Полякът Хуберт Хуркач ще бъде съперник на Григор Димитров във
Коментари Харесай

Световният номер 10 ще играе с Гришо в Ротердам

Полякът Хуберт Хуркач ще бъде противник на Григор Димитров във втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка в Ротердам (Нидерландия) с награден фонд 2 милиона евро.

Поставеният под номер 5 Хуркач пласира 26 аса и отстрани през днешния ден испанеца Роберто Баутиста Агут със 7:6, 6:7(7), 7:6(4) по-късно повече от три часа игра.

Десетият в международната класация поляк пропусна три мачбола в тайбрека на втория сет, в който пропиля задатък от 6:3 точки. В третата част той сервираше за мача при 5:4 гейма, само че още веднъж не се възползва от преимуществото си и се стигна до нов тайбрек. В него Хуркач направи серия от шест следващи точки, с цел да поведе с 6:2 и този път съумя да стигне до успеха.

Финалистът в конкуренцията от 2018 година Димитров през вчерашния ден стартира с безапелационното 6:1, 6:3 против квалификанта Аслан Карацев.
 Григор Димитров унищожи Карацев за по-малко от час на старта в Ротердам Григор Димитров унищожи Карацев за по-малко от час на старта в Ротердам
31-годишният българин, който е 28-и в света сега, има две сложни победи в двата си мача против Хуркач до момента на шампионати от сериите " Мастърс ". В първата среща посред им на твърди кортове в Маями през 2021 година хасковлията стига до поврат с 3:6, 6:4, 7:6(2). През предишния сезон Димитров надви с 6:4, 3:6, 7:6(2) на клея в Монте Карло.

Най-добрият български тенисист и Никола Маю (Франция) излизат по-късно довечера в първия кръг на двойки против някогашните първенци от Големия шлем Джон Пиърс (Австралия) и Андреас Мийз (Германия).

Пиърс е първенец при мъжките дуети на Откритото състезание на Австралия през 2017 година в тандем с Хенри Континен (Финландия), а Мийз е повторен победител на " Ролан Гарос " през 2019 и 2020 година в двойка със сънародника си Кевин Кравийц.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР