Полякът Артур Платек е новият спортен директор на Ботев Пловдив,

...
Полякът Артур Платек е новият спортен директор на Ботев Пловдив,
Коментари Харесай

Кадър на Борусия Дортмунд е новият спортен директор на Ботев Пловдив

Полякът Артур Платек е новият състезателен шеф на Ботев Пловдив, оповестиха от клуба. През последните 10 години той е работил като скаут за немския гранд Борусия Дортмунд. 

Ето какво написаха от клуба: 

" Уважаеми Ботевисти, имаме удоволствието да ви съобщим, че господин Артур Платек е назначен за нов състезателен шеф на обичания ни клуб. 

В качеството си на подобен, той ще дава отговор както за цялата спортна политика на клуба, по този начин и за тази, касаеща прехвърлянията в първия и втория тим на Ботев, както и във всички обединения на детско-юношеската школа. 

53-годишният експерт е роден в полския град Писковице, като зад тила си има дълготраен опит във футболната сфера. 

През последните 10 години е работил за селектирането на млади гении в немския Борусия Дортмунд. По същото време открива и менажира играчи като Дембеле, Исаак, Аканджи, Холанд, Белингам, Писчек и доста други. 

Доскоро Артур Платек е работил като състезателен координатор в Гурник Забже и като състезателен шеф в Пяст Гливице – клубове, които са в челото на класирането в полската първа дивизия. Под неговото менажиране Пяст Гливице печели сребърен орден в шампионата, което е значимо достижение в историята на клуба.

Известен е и с това, че под негово управление тимовете демонстрират добра кондиция по повод представянето си на терена. Прецизен е както при подбора на нови играчи, по този начин и при тяхното трансфериране.

В кариерата си има добит богат опит и като треньор на Ягелония Бялесток, Варта Познан, Краковия, Погон Шчечин и други.

Щастливи сме да приветстваме господин Платек с добре пристигнал в Ботев Пловдив. Вярваме в неговите лидерски качества и опит, като се надяваме, че знанията му ще оказват помощ за триумфа и напредъка на тима на всички равнища.

Добре пристигнал в Ботев Пловдив, Артур Платек!

Пожелаваме ти шанс и триумфи с нашия клуб! "

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР