Полузащитникът на Реал Мадрид и бившият защитник на Ливърпул Деян

...
Полузащитникът на Реал Мадрид и бившият защитник на Ливърпул Деян
Коментари Харесай

Лука Модрич е заплашен със затвор в Хърватия

Полузащитникът на Реал Мадрид и някогашният бранител на Ливърпул Деян Ловрен още веднъж бяха упрекнати в Хърватия за хипотетично лъжесвидетелстване за финансови покупко-продажби с някогашния шеф на Динамо Загреб Здравко Мамич, наказан за злоупотреби и данъчни измами в мултимилионно дело.

Мамич бе приет за отговорен през 2018 година по няколко обвинявания, в това число приемане на противозаконни облаги от прехвърляния на футболисти по времето му отпред на Динамо, а включително и покупко-продажбите за прекосяването на Модрич в Тотнъм през 2008-а и на Ловен в Олимпик Лион през 2010-а, написа организация АП. Той бе наказан на 6 години и половина затвор, само че избяга в Босна и Херцеговина преди оповестяването на присъдата.
 Край на спекулациите: Модрич преподписа с Реал (Мадрид)
Край на спекулациите: Модрич преподписа с Реал (Мадрид)

Остава в клуба и през идващия сезон

Модрич и Ловрен бяха упрекнати в лъжесвидетелстване и недеклариране на налози върху многомилионните си прехвърляния. Хърватски съд отхвърли обвиняванията против двамата в навечерието на Световното състезание през 2018 година, когато Хърватия стигна до финала против Франция. Тогава съдът сложи, че няма задоволително доказателства против носителя на Златната топка Модрич и против Ловрен, че са направили закононарушението, в което са упрекнати.

Прокуратурата в Хърватия обаче разгласи в четвъртък, че има задоволително доказателство, че двамата футболисти са лъжесвидетелствали по време на първичния развой.

В присъдата против Здравко Мамич се споделя, че той е подписвал персонални контракти с играчи през ранните им години на развиване в Динамо Загреб, в това число Модрич и Ловрен, задължавайки ги да споделят приходите си с него. Футболистите трябвало да се издължат на Мамич откакто получат парите от договорите си. Мамич твърди, че някои от тези пари в никакъв случай не са му били платени, а Модрич и Ловрен са " съучастници " в делото за корупция против него.

" Срещнахме се и подписахме съглашение за разпределение на пари. Той (Модрич) изтегли парите, даде част на мен ", съобщи Мамич пред кореспонденти в Босна по-рано този месец и добави: " Нито един състезател не е платил нито стотинка налози. "

Ако бъдат приети за отговорни в предоставяне на подправени показания, Лука Модрид и Деян Ловрен може да получат сред шест месеца и пет години затвор. Датата за начало на процеса не е избрана.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР