Полузащитникът на Нюкасъл Жоелинтон беше глобен с по-малко от една

...
Полузащитникът на Нюкасъл Жоелинтон беше глобен с по-малко от една
Коментари Харесай

Глобиха звезда от Висшата лига за пиянска изцепка

Полузащитникът на Нюкасъл Жоелинтон беше санкциониран с по-малко от една седмична заплата, откакто призна, че е карал в нетрезво положение.

26-годишният футболист беше спрян от полицията, която го спряла с неговия Мерцедес към 1.20 часа сутринта на 12 януари. Бразилецът се провалил на теста, който посочил, че има 43 мг алкохол на 100 мл издишан въздух при граница от 35 мг.

Съдията Пол Кърър го санкции с 29 хиляди английски паунда (35 950 долара) и му забрани да кара за 12 месеца, които ще бъдат понижени на девет, в случай че приключи специфичен курс.

Съдията пресметна санкцията въз основа на документи, показващи, че седмичната му заплата е 43 хиляди паунда. Играчът би трябвало също да заплати спомагателна такса от 2000 паунда и разноски по делото от 85 паунда.

Прокурор Джонатан Стирлънд описа, че служителите на реда са забелязали колата му да се движи с висока скорост покрай футболното игрище и са поискали да спре. Жоелинтон се подчини на служителите на реда и им споделил, че е изпил две чаши вино по-рано вечерта.

Адвокатът на играча Джефри Форестър сподели, че " той ще бъде обект на дисциплинарно произвеждане от клуба, откакто този развой завърши ".

Съдия Кърър сподели, че е взел поради признаването на виновността, съобразяването с настояването на служителите на реда и е уверен в разкаянието на футболиста. Но той предизвести Жоелинтон, че шофирането в нетрезво положение е съществено нарушаване.

" Ясно ми е, че приемаш, че си направил сериозна неточност в преценката. Искрено се надявам, че сте се поучил от тази неточност и няма да ви забележим още веднъж в този съд ", съобщи съдията.

Появата му в магистратския съд на Нюкасъл стана по-малко от 48 часа, откакто той означи единствения гол при успеха с 1:0 на " свраките " над Саутхямптън в първия мач от полуфиналите за Купата на лигата на Англия.

Бразилецът е основна част от триумфа на тима, който е на трето място в класирането и са непобедени в 15 мача във Висшата лига. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР