Полузащитникът на Левски Жорди Гомес стана Футболист №1 на 32-я

...
Полузащитникът на Левски Жорди Гомес стана Футболист №1 на 32-я
Коментари Харесай

Жорди Гомес: Нещата тръгнаха нагоре след победата над ЦСКА

Полузащитникът на Левски Жорди Гомес стана Футболист №1 на 32-я кръг в Първа лига след фантастичното си попадение във вратата на Берое за успеха на "сините " с 4:0 в Стара Загора.

Испанецът получи осем гласа в допитването на Пресклуб България и получи премията си на конференция, на която показа любопитни мисли за сезона на Левски, за упования трофей - Купата на България - и с доста възприятие за комизъм изясни по какъв начин се пази от картони.

Гомес получава наградата за първи път.

"Благодаря за премията, веселя се, че я спечелвам. Дано успеем да спечелим още мачове, тъй като тимът е най-съществен, " съобщи Жорди Гомес.

"Финалът за Купата е доста значим за нас, само че ще се опитаме несъмнено да победим и на следващия ден. Излизаме във всеки мач за победа. Трябва да победим първо на следващия ден, само че естествено, финалът е най-важното събитие, " разяснява юношата на Барселона.

В петък Левски играе с Ботев за състезание, а финалът със Славия е на 9 май. В мача против пловдивчани "сините " ще почетат и своята легенда Георги Аспарухов. "Знам кой е Гунди. Той е легенда. Хубаво е, че можем да създадем нещо, с цел да си го спомним. Ще е един прекрасен ден, да го почетем с тези събития за почитателите, " показа Гомес.

Сезонът на Левски през неговите очи?

"Има мачове, в които играем добре, само че не вкарваме. Сега сме в по-добър интервал, съумяваме да осъществяваме ситуациите си, играем добре. Тази скица 4-3-3 ни пасва добре. Хубаво е, че сме в тази добра форма в този значим миг от сезона, с цел да приключим добре сезона. "

"Ние сме на мястото, където заслужаваме да бъдем. На край сме, тъй като си го извоювахме, трети сме в шампионата, тъй като там заслужаваме да бъдем. Наясно бяхме, че би трябвало да победим ЦСКА в този финален мач, направихме го, това ни донесе страхотна наслада. Сега би трябвало да играем по този начин и за Купата, в този край сме любимци, би трябвало да я спечелим. Да, имаше отчаяние при започване на полусезона, само че след успеха над ЦСКА нещата потеглиха нагоре. Сега би трябвало да затвърдим това показване. "

"Имам контракт и за идващия сезон. Но има още две седмици от сезона, по-късно ще мисля. Имам контракт, само че това не значи нищо във футбола. Искам единствено да приключим сезона добре в този момент. Ще приказвам с клуба, в случай че те желаят да остана, и аз желая, ще остана. Но желая да се съсредоточвам върху тези 4-5 мача. Клубът няма трофей към този момент години наред, по тази причина желая да се случи това. После ще забележим. "

"Основната цел, когато аз пристигнах, бе да спечелим Купата, и сме тук, на един мач от нея. Аз персонално желаех ново предизвикателство, и мисля, че към този момент нещата вървят добре. "

"Винаги е хубаво да печелиш титли, без значение дали в Англия или България. С Уигън не бяхме любимци, а в този момент сме. Затова сме длъжни да спечелим. Срещу Славия направихме еднакъв в шампионата. "

"Не знаех доста за България преди да дойда тук, само че всичко е добре. Семейството ми се усеща добре в София. Имаме късмет за трофей, в случай че го спечелим, можем да броим сезона като сполучлив. "

"Той вкара значими голове, донесе ни точки. Дано вкара още няколко, " означи Гомес за прелестните включвания на Давид Яблонски в офанзивите на Левски.

Гомес виси на картон от наказване, само че с усмивка показа: "Знам по какъв начин се играе с 8 картона. Изиграх 6-7 мача по този начин. Не знам на следващия ден дали ще играя, в това отношение. Ще поговоря със съдията... "

"Хората мислят, че играем добре, единствено когато вкарваме голове и печелим. Винаги сме вярвали в треньора. Той работи доста върху тактиката ни и в отбрана, и в нахлуване. Сега се вижда, че нещата се получават. Изиграхме мощни мачове и нека по този начин приключим сезона. Уча се от всеки треньор, с който работя. И от Делио Роси научих доста и ми е доста прелестно да работя с него. "

Изискват ли доста почитателите на Левски? "Да, виждам какво е. Когато губим, те са доста гневни, когато побеждаваме - доста щастливи. Затова би трябвало да побеждаваме, с цел да са щастливи. Това в кръга на шегата, знаем, че те постоянно са зад нас, желаят да виждат Левски на върха. Разбира се, те изискват доста, тъй като ние сме огромен клуб. За нас е добре. Ако не побеждаваме, би трябвало да си носим отговорността, тъй като е наша виновността. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР