Полуостров Никоя в Коста Рика е един от районите в

...
Полуостров Никоя в Коста Рика е един от районите в
Коментари Харесай

Трите основни стъпки към дълголетието

Полуостров Никоя в Коста Рика е един от регионите в света с най-вече столетници. Именно по тази причина той е постоянно посещаван от откриватели, които се пробват да си откраднат тайните за дългоденствие на локалните. И ето кои са те - елементарни и лесни, само че доста значими.

Движение

Днес сме привикнали на затънал метод на живот, който е една от предпоставките за ранна смъртност. А постоянното придвижване е един от ключовете към дълголетието. И даже не приказваме за спортуване на професионално равнище.

Ежедневните разходки, къса подготовка вкъщи преди работа или по-дълъг преход през уикенда ни оказват помощ да засилим имунната система, да се усещаме по-добре и ни защищават от диабет и сърдечно-съдови болести, които също могат да ни съкратят живота.
 Снимка 450773

Движение, придвижване, придвижване - в разнообразни форми, съгласно другите желания, само че постоянно. И възрастта в никакъв случай не трябва да е опрощение, а по-скоро мотив да се движим още и още.

Хранене

Ние сме това, което ядем. Затова, в случай че желаеме да влезем в графата на дълголетниците, би трябвало доста да внимаваме какво слагаме в чинията си. Плодовете и зеленчуците са с преимущество, както и рибата и пълнозърнестите храни. Преработените пък е добре напълно да изключим, написа BBC.

Средиземноморската диета също е открито, че удължава живота, само че е добре да акцентираме на морските блага единствено в случай че сме сигурни в техния генезис и дали са задоволително пресни.
 Снимка 381345

Социален живот

Но не в обществените мрежи. Контактуването с хора и другарските срещи са от извънредно огромно значение за здравето и продължителността на живота.
 Гените, дълголетието и в действителност ли е наследствено
Наследствено ли е дълголетието

И да, и не

Колкото повече качествени другари имаме, толкоз по-дълго ще живеем. Или най-малко това демонстрира изследването на полуострова, където столетниците се събират всекидневно за песни и танци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР