Полуостров Крим и Севастопол бяха атакувани тази нощ в най-мащабната

...
Полуостров Крим и Севастопол бяха атакувани тази нощ в най-мащабната
Коментари Харесай

Мащабна украинска атака с ракети Storm Shadow унищожи руска военна инфраструктура в Севастопол

Полуостров Крим и Севастопол бяха атакувани тази нощ в най-мащабната от месеци украинска въздушна офанзива. Най-малко три ракети Storm Shadow попаднаха в главния информационен център на съветския Черноморски флот, написа OSINTtechnical.
 

Appears that at least three Ukrainian Storm Shadow cruise missiles just slammed into a major Russian Black Sea Fleet communications center. https://t.co/C9Oq5NFcXHpic.twitter.com/c3gV0CR4tQ
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) March 23, 2024

 
В мрежата се появи и видео, в което се вижда, че една от тези ракети е свалена от противовъздушната защита. Украински източници пишат за детонации и пожар в региона на петролна база край Симферопол. Ударът в действителност е на две места - в Гвардейско, където има ситуирани съветски военни елементи, и в петролното хранилище до жп гара Остряково. Преустановен е морският пътнически превоз в Севастополския залив.
 

 
Украинската офанзива е траяла повече от 2 часа. От съветска страна бе доказано, че тя е била масирана, а при нея е умрял 65-годишен гражданин на Севастопол и са ранени четирима. Противовъздушната защита на Севастопол е сработила, няколко ракети са били свалени, само че има известия за паднали шрапнели в града, при което са потърпевши и жилищни здания.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР