Полумаратонът на София и велошествието, организирано от Столичната община, събраха

...
Полумаратонът на София и велошествието, организирано от Столичната община, събраха
Коментари Харесай

Велошествие и полумаратон събраха хиляди участници в центъра на столицата

Полумаратонът на София и велошествието, проведено от Столичната община, събраха хиляди участници в центъра на града. 

Полумаратонът стартира в 9 часа от площад " Народно заседание ". Според уредниците тази година са се присъединили рекорден брой участници - над 1200. Полумаратонът пази три благотворителни дела – помощ за Украйна, помощ за организация, която поддържа доброволческия труд, както и читалище, обвързвано с обезпечаването на арт занимания за деца.

В класическата дисциплинираност от 21 километра победител е 19-годишният Николай Кауфман, който е взел дистанцията за малко под час и 15 минути.

Велошестивето започва също от площад " Народно заседание " два часа по-късно. Неговата цел е от ден на ден хора да се придвижват на две колела, с цел да има по-чист въздух.

" Участвам за първи път. За мен преди всичко е благотворителната идея, а и поради това да мога да вземам участие в подобен шампионат и спорта като цяло ", сподели Карин.

" В България съгласно статистика на " Евростат " 78% от хората настояват, че въобще не са спортували ", съобщи пред Нова телевизия Еленко Еленков - уредник на полумаратона.

" Броят на феновете на колоезденето се усилва ", означи Анатоли Илиев - уредник на велошествието.

" Мисля, че това да се придвижваме с колела е добра самодейност ", сподели Станислав.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР