Полуфиналите на United Cup стартираха до голяма степен изненадващо, след

...
Полуфиналите на United Cup стартираха до голяма степен изненадващо, след
Коментари Харесай

4 от 4: Тиафо постигна пореден успех на United Cup и доближи САЩ на една победа от финала

Полуфиналите на United Cup стартираха значително изненадващо, откакто Джесика Пегула надделя международната номер едно Ига Швьонтек и по този начин даде задатък на Съединени американски щати против Полша. Това обезпечи сериозна доза успокоение на Франсис Тиафо, който досега не беше губил мач в хода на конкуренцията и излезе в ролята на цялостен любимец в конфликта си с Каспър Жук.

Полякът имаше известни проблеми с контузии през последните месеци и едвам през днешния ден дебютира в шампионата, а по-голямата игрова процедура и класа на Тиафо взеха връх, с цел да може 19-ият в ранглистата да се наложи с рутинното 6:3 6:3 и по този метод да приближи тима си на единствено един триумф, който би трябвало да бъде реализиран в някой от утрешните три дуела сред страните.

Още през цялото време се виждаше, че полуфиналистът от US Open превъзхожда съперника си във всяко едно отношение и това го накара значително да заиграе за публиката, прибягвайки до най-различни екстравагантни осъществявания. Импровизациите на американеца пък несъмнено вкарваха спомагателна доза напрежение у международния номер 245 и скоро любимецът се откъсна с пробив напред, а оттова насетне за него беше условност да прибави откриващата част към актива си.

Жук осъзнаваше, че няма какво да губи и стартира да работи доста по-агресивно, което на няколко пъти му завоюва аплодисментите на неговия конкурент. Защитата на Тиафо обаче постоянно се оказваше непробиваема за поляка и той още веднъж се оказа догонващ с ранен брейк, а след това " Биг Фо " сподели темперамент, отразявайки общо цели пет опция за рибрейк и справедливо донесе четвъртата си поредна победа за Съединени американски щати от началото на надпреварата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР