Полуфиналистът от Мондиал 2022 Мароко завърши 0:0 с Перу в

...
Полуфиналистът от Мондиал 2022 Мароко завърши 0:0 с Перу в
Коментари Харесай

Мароко и Перу завършиха наравно в контрола в Мадрид, покрай която се създаде напрежение

Полуфиналистът от Мондиал 2022 Мароко приключи 0:0 с Перу в другарска среща, играна на стадион " Метрополитано " в испанската столица Мадрид. В събота Мароко победи Бразилия с 2:1 в контрола в Танжер, което беше първи мач за отбора след Световното състезание в Катар, където стана първата африканска и арабска страна, достигнала до финалната четворка.

Играчите на Мароко нападнаха непрекъснато, а Перу търсеше шансове на контраофанзива, само че до гол по този начин и не се стигна.

Хаким Зиеш беше най-близо до това да открие резултата за Мароко с два положителни шанса през първото полувреме и също 15 минути преди края, когато топката мина на сантиметри от външната страна на гредата.

Мачът беше предшестван от конфликт сред испанската полиция и играчи на Перу пред хотела на тима в Мадрид в понеделник, откакто почитатели се събраха, с цел да поздравят тима.

Спорът избухна, когато стотици последователи се приближиха до хотела, откакто тимът завърши подготовка. Във видеоклипове, необятно публикувани в обществените мрежи, се вижда по какъв начин полузащитникът Йошимар Йотун спори с служител на реда, който го бута. Други футболисти и чиновници на реда след това се включват в разногласието. Полицаи са изблъскали и нападателя Алекс Валера, до момента в който той подвига знаме.

Също в понеделник, 27-годишен служащ в хотел в Мадрид беше задържан за хипотетично закононарушение от ненавист, откакто разгласява унизителни мнения за исляма и расистки обиди против играчите на Мароко в обществените медии.

Сервитьор в петзвездния " Eurostars Hotel Tower " в испанската столица помоли футболистите да се снимат с него. След това той качи фотосите в Инстаграм с ксенофобски обиди и тагна акаунта на мароканския тим, а обявата небрежно събра над 70 000 гледания.

Мъжът би трябвало скоро да се яви пред арбитър, оповестиха от полицията.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР