Получихме третия мандат. Даваме си сметка за отговорността. Това заяви

...
Получихме третия мандат. Даваме си сметка за отговорността. Това заяви
Коментари Харесай

Първи думи на БСП и ИТН след разговорите, гръмна голяма новина за Бойко Рашков и КПКОНПИ

Получихме третия мандат. Даваме си сметка за отговорността. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при започване на консултациите с ИТНвръчването натретия мандат.

"Искаме да изясним някои въпроси. Декларираме съществени планове да опитаме да създадем държавно управление. Знаем какво ни чака. Не желаеме да
губим време с напразни договаряния. Трябва да си кажем "да, ще вършим " или "не, няма да вършим ". Моля да кажете позицията си дали
желаете съществено да опитаме да създадем държавно управление ", съобщи тя, написа БЛИЦ.бг.

"Ние предлагаме то да стъпи върху програмата върху която Демократична България, Политическа партия и ние съставихмеза първия мандат. В първите договаряния сме декларирали, че оставяме смяната отворена за Има Такъв Народ. Нормално е да дадете мнение и да направитепредложенията си. Ние ви изпратихме авансово програмата. Ако имате воля да приказваме за държавно управление, притиснати от рецесиите, дано го сторим ", добави Нинова.

И посочи: "Загрижени сме за хората, законите, бедността и приходите. Приемате ли програмата за основа на такива диалози?Ако имате оферти,
сме подготвени да ги получим и обсъдим. Искаме да намерим сечението в политиките. Моля през днешния ден да не приказваме за конструкция на Министерски съвет ".

След диалозите водачът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи: "Чухме предлагането от страна на Българска социалистическа партия за стратегия. Тодо огромна степен покрива съдружното съглашение,което имахме подписано. Започнахме диалозите с програмата, препоръчана от Българска социалистическа партия. По програмата нямаме огромни другия, само че имаме разминавания. Тя е правена без нас. Внесохме някои наши оферти ".

Депутатът на Има Такъв Народ Ива Митева съобщи: "Управленската и законодателната стратегия се припокрива с вижданията ни. Това е съдружното
съглашение. За корупционния закон - говорихме и се обединихме към това, че законодателството би трябвало да се одобри, това е
упованието на обществото.

"Ние през днешния ден ще подкрепим законопроекта на първо гласоподаване с всички наши забележки. Ще настояваме за публично разискване. Преди влизането на закона и се надявам другата седмица да се гласоподава ", сподели тя.

"Настояваме за избор на нов ръководител на КПКОНПИ. Искаме го още от януари, когато Цацаров си подаде оставката ", посочи Митева.

Относно кандидатурата на Бойко Рашков, тя сподели: "Ще подкрепим процедурните правила, там има ясно написани периоди. Надявам се да се избере най-достойният претендент. Процедурата за това се гласоподава в Народно събрание. Нямаме възражения против кандидатурата на рашков. само че записването на съответно име противоречина въпросните правила и ги обезсмисля. Не сме срещу, само че въпросът би трябвало да се разиска.Иначе другото значи непосредствено да влизаме и да го избираме ".

Запитан има ли представител на Политическа партия, който Има Такъв Народ не бихаподкрепили за министър председател, Тошко Йорданов сподели: "Ние за имена на сме разговаряли. Мандатът не е в нас, той е в Българска социалистическа партия. Те би трябвало да приказват с политическите партии и да търсят болшинство. Ако го намерят и предложат допустим министър председател, очевидно ще има. Докато няма поставено име на масата, няма какво да приказваме. Със сигурност ще има допустими имена, ще има и неприемливи ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР