Получих от Костадин Костадинов благодарствено съобщение, че полицейските служители проявиха

...
Получих от Костадин Костадинов благодарствено съобщение, че полицейските служители проявиха
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Получих от Костадин Костадинов благодарствено съобщение

" Получих от Костадин Костадинов благодарствено известие, че полицейските чиновници демонстрираха невиждано до момента самообладание ". Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков, във връзка митинга на " Възраждане ", извършен на 12 януари пред Народно събрание, когато имаше ескалация на напрежението и опити за навлизане в постройката на Народното събрание.

" Не единствено, че съм забелязал, че е имало митинг, само че сме основали нужната обстановка, митингът да протече по реда, който законите на страната плануват. Да няма причиняване на телесни повреди на жителите и полицейските чиновници ", добави Рашков.

Полицейските чиновници заслужават реверанс, тъй като са издържали на провокацията без да отвръщат със мощ, счита Рашков.

Полицейските чиновници демонстрираха самообладание и бяха без щитове и средства за персонална отбрана, каквито им се поставят по закон. Така те дадоха знак, че не са против протестиращите. Мисля си, че това е доста значима оригиналност. Такова отношение не забелязахме преди година или две. Полицаите, работили в този ден, заслужават реверанс за техния издръжливост, сподели Рашков.

По думите му, служителите на реда са се справили сполучливо с доста по-голяма от тях навалица, незабавно е била оказана здравна помощ на хората потърпевши в бутането.

Приблизителният брой на жителите, които ние считаме, че са били на митинга е сред 4500 и 5000, а униформените бяха 1243. Имало е притиснати жители, само че незабавно им е била оказана здравна помощ, даде доклад Рашков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР