Получи одобрение от US СенатаМандат в разгара на кризата в

...
Получи одобрение от US СенатаМандат в разгара на кризата в
Коментари Харесай

Херо Мустафа става посланик на САЩ в Египет

Получи утвърждение от US Сената
Мандат в разгара на рецесията в Газа

Горната камара на американския Конгрес утвърди номинацията на някогашния US дипломат в България Херо Мустафа за посланически мандат в Египет, заяви в. “Ал Ахрам ”.

По време на чуването є в Сената предишния месец Мустафа приветства основната роля на Египет за въздържане на сегашния спор в района, отбелязва изданието.

“Както Египет, по този начин и Съединени американски щати се стремят да защитят американските жители, да обезпечат неотложно и абсолютно освобождение на заложниците, да предотвратят страданието на цивилни жители и да спрат разширението на спора ”, съобщи дипломатката на чуването.

Тя посочи, че посолството на Съединени американски щати в Кайро би трябвало да има “много, доста дейна роля ” в дипломацията сред държавното управление на египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и други районни играчи във връзка с войната сред Хамас и Израел.

Мустафа, която е с кюрдски генезис, бе номинирана от президента Джо Байдън да оглави американското посолство в Египет през март т. година Позицията там бе свободна от 2022 година.

Херо Мустафа бе одобрена от US Сената за дипломат в България през есента на 2019 година Тя завърши мандата си в София през март и бе наследена на поста от Кенет Мертен.

Като посланик Мустафа е работила в Бейрут, Атина и Делхи, била е и консултант за Близкия изток на Байдън, когато той бе вицепрезидент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР