Полското външно министерство потвърди, че е готово да предостави своите

...
Полското външно министерство потвърди, че е готово да предостави своите
Коментари Харесай

Полша ще предостави изтребителите си МиГ-29 на САЩ

Полското външно министерство удостовери, че е готово да даде своите самолети МиГ-29 на Съединени американски щати, оповестява Sky News, базирайки се на публично изказване, оповестено в уеб страницата на ведомството.

Новината идва на фона на отправени апели от американския секретар Антъни Блинкен, че Съединени американски щати търсят бойни самолети, които да бъдат предоставени на Украйна, с цел да може да пази въздушното си пространство от Русия.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски няколко пъти насочи молба към НАТО да затвори небето на страната за съветските бойни самолети. НАТО съобщи, че в случай че го направи, ще стане директен участник във войната.

В изказването на полското ведомство се показва, че Полша моли Съединените щати да дават използвани самолети със съответните оперативни благоприятни условия.

Полша е подготвена неотложно да разиска изискванията за закупуване на самолетите. Полското държавно управление приканва и други съдружници от НАТО – притежатели на самолети МиГ-29 – да работят в същия дух. "
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР