Полският Сенат одобри спорен закон за Холокоста. Текстът забранява твърденията,

...
Полският Сенат одобри спорен закон за Холокоста. Текстът забранява твърденията,
Коментари Харесай

Полша одобри закон за Холокоста

Полският Сенат утвърди противоречив закон за Холокоста. Текстът не разрешава изказванията, че Полша носи отговорност за закононарушения против човечеството, осъществени от нацистите на полска територия през Втората международна война, съобщи Българска национална телевизия.

Затвор до три години или санкция грози всеки, който твърди, че Полша носи отговорност за Холокоста, според нов закон, признат от Сената на страната. Управляващите във Варшава консерватори декларират, че желаят по този метод да попречат да се употребява израза " полски лагери на гибелта ", когато става дума за концлагерите, основани от нацистите на територията на Полша през Втората международна война. Текстът обаче провокира недоволството на Съединени американски щати и Израел.

Вашингтон предизвести, че законът може да се отрази неподходящо на ползите и стратегическите взаимоотношения на Полша, в това число със Съединени американски щати и Израел.

Израелски представители се притесняват, че текстът е опит да се отхвърли присъединяване на някои поляци в избиването на евреи. Истината се изопачава и се пренаписва историята, безапелационен е израелският министър председател Бенямин Нетаняху.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР