Полският президент Анджей Дуда ще се срещне следващата седмица с

...
Полският президент Анджей Дуда ще се срещне следващата седмица с
Коментари Харесай

Полският президент ще обсъди следващата седмица с парламентарните сили сформирането на ново правителство

Полският президент Анджей Дуда ще се срещне идната седмица с водачите на парламентарно показаните политически сили, с цел да разиска с тях вероятностите за сформирането на ново държавно управление, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На създадените в неделя парламентарни избори ръководещата партия " Право и правдивост " завоюва най-вече гласове, само че не и болшинство в Народното събрание. Това значи, че има възможност на власт да пристигна коалиция от опозиционни обединения, предвождана от някогашния ръководител на Европейския съвет Доналд Туск.

" Следващия вторник и сряда (24 и 25 октомври), по покана на президента на Република Полша Анджей Дуда, ще бъдат извършени съвещания с представители на обособените предизборни комитети ", се споделя в изказване на президентската канцелария, оповестено в обществената платформа " Екс " (известна до наскоро като " Туитър " ).  

" Срещите ще бъдат извършени поотделно с всеки от предизборните комитети, като поредността ще е съгласно изборния резултат на всеки от тези комитети ", се споделя още в изказването.

Още преди изборите президентът Дуда сподели, че ще даде първия мандат за съставянето на държавно управление на политическата мощ, която завоюва най-вече гласове на изборите, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР