Полският президент Анджей Дуда каза в събота, че ще наложи

...
Полският президент Анджей Дуда каза в събота, че ще наложи
Коментари Харесай

Полският президент плаши правителството с вето на бюджета

Полският президент Анджей Дуда сподели в събота, че ще наложи несъгласие на промени законопроект за разноските за 2024 година на държавното управление на Доналд Туск и ще предложи собствен личен, оповестява Politico. Това е ново предизвикателство към новия полски министър председател Доналд Туск.

В обява в обществената медийна платформа X, Дуда написа за финансирането на публичните медии в законопроекта като жестоко нарушаване на конституцията. Затова и е подготвен да наложи несъгласие. 

" В същото време след Коледа неотложно ще внеса личен план в Народното събрание, по повод, наред с други неща, на покачванията за учителите и други разноски планувани в закона за бюджета. "

Ян Грабиец, ръководителят на канцеларията на министър-председателя, определи  изказването на Дуда като неуместно.

" Президентът споделя, че ще внесе някакъв тип законопроект за бюджета , само че това е изцяло отвън пълномощията му " , сподели той.
 Полският президент упрекна Доналд Туск в безредица
Полският президент упрекна Доналд Туск в безредица

Заради промените в държавните медии

Припомняме, че връзките сред  и президента са нестабилни.

Новото полско държавно управление ползва промени в държавните медии, които са равносилни на " безредица " . Това съобщи преди дни президентът на страната Анджей Дуда. 

Полагането на клетва от държавното управление, ръководено от някогашния ръководител на Европейския съвет по-рано този месец, бележи началото на интервал на общуване с президента, който е съдружник на предходния националистически кабинет. Първите няколко дни бяха бурни.

Новото държавно управление смъкна публичен новинарски канал от ефир и в ход, който съгласно него има за цел да възвърне безпристрастността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР