Полският премиер Матеуш Моравецки заяви пред телевизия Си Би ЕС,

...
Полският премиер Матеуш Моравецки заяви пред телевизия Си Би ЕС,
Коментари Харесай

Полша иска САЩ да увеличат военното си присъствие в страната - Свят

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи пред телевизия Си Би Европейски Съюз, че ще беседва с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който на следващия ден идва във Варшава, за възможното усилване на наличието на американски войски в Полша, съобщи Ройтерс.

" Много съм признателен за изпращането на нови системи " Пейтриът " и други съвременни оръжия и муниции, тъй като това до известна степен замества наличието на жива мощ, само че двете вървят дружно ", изясни Моравецки.

Байдън ще посети Полша от 20 до 22 февруари по отношение на първата годишнината от настъплението на съветските войски в Украйна.

Съединени американски щати ускориха военното си наличие в централноевропейската страна още преди началото на военните дейности на Москва и сега в Полша на ротационен принцип са ситуирани към 11 000 военнослужещи, показва телевизия Си Би Ес.

През юни предходната година Байдън съобщи, че в отговор на съветските закани Съединени американски щати ще основат нов непрекъснат щаб на американската армията в Полша.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР