Полският премиер Матеуш Моравецки заяви днес, че иска поправки в

...
Полският премиер Матеуш Моравецки заяви днес, че иска поправки в
Коментари Харесай

Полша дава заден ход по закона за Холокоста

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи през днешния ден, че желае ремонти в закон, който планува затвор за основаване на внушения, че страната е била съизвършител в Холокоста, съобщи Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че по този начин Полша е дала заден ход по закон, който разгневи Израел и Съединените щати.

Полският министър председател изиска от долната камара на Народното събрание да отстрани периодите затвор от законопроекта - непредвиден ход в миг, когато държавното управление и неговите правосъдни промени се гледат под лупа от Европейския съюз. Тази заран парламентаристите депутатите започнаха да разискват измененията.

" Отказваме се от наказателните клаузи ", сподели началникът на премиерската канцелария Михал Дворчик пред публичното радио, отбелязвайки, че тези елементи от законопроекта биха отклонили вниманието от първичната цел на закона.

Правителството съобщи, че след публични диспути по законопроекта е решило, че има други " принадлежности ", които може да употребява, с цел да " брани положителното име на Полша ".
Полша ще продължи да " се бори за истината " за Холокоста, разгласи Моравецки пред Народното събрание.

Той акцентира, че " тези, които споделят, че Полша може да е виновна за закононарушенията на Втората международна война, заслужават затвор. Ние обаче работим в интернационален подтекст и взимаме това поради. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР