Полският премиер Матеуш Моравецки предупреди, че Европа ще получи приток

...
Полският премиер Матеуш Моравецки предупреди, че Европа ще получи приток
Коментари Харесай

Полша предупреди: милиони мигранти ще пристигнат в Европа, ако контролът е хлабав

Полският министър председател Матеуш Моравецки предизвести, че Европа ще получи приток от " милиони " мигранти, в случай че граничната политика остане хлабава , осведоми ДПА.

В изявление за немския таблоид " Билд " той посочи, че не изключвал заплахата от война предвид на развитията на полско-беларуската граница.

" Ако не сме в положение да задържим хиляди имигранти в този момент, скоро ще има стотици хиляди, милиони, идващи към Европа ", настоя Моравецки.
 Полша: Няма военна опасност по границата с Беларус
Полша: Няма военна опасност по границата с Беларус

Кризата поради мигрантския напън може да продължи месеци или даже години

" Ако не пазим и пазиме уверено нашите граници в Европа, стотици милиони от Африка или Близкия изток ще се опитат да дойдат в Европа и изключително в Германия ", акцентира той.

Моравецки дефинира обстановката на границата с Беларус, където хиляди мигранти се пробват да се доберат до еврочленката Полша, като постоянна с възходящ риск .

Около 900 мигранти на границата с Полша са прекарали нощта навън за 11-и следващ ден макар ниските температури. Те се пробваха да се стоплят с огньове в спонтанните лагери.

Много от тях се оплакаха от усложнения с дишането поради дима от огньовете.
 Полша предизвести: мигрантската рецесия може да продължи с години
Полша предизвести: мигрантската рецесия може да продължи с години

Западът упреква Беларус, че примамва хиляди мигранти

Заради опасността от дъжд беларуските управляващи желаят да приготвят още подслони. Недалеч от границата складовете на логистична компания бяха отворени в понеделник като лагер за спане.

" Беларуските сили предизвикат все по-директно. Надявам се, че няма да стигнат прекомерно надалеч в процеса ", означи Моравецки и предизвести: " Защото ние, поляците, сме решени да защитим границата си по всевъзможен начин. Източната граница на Европа, а също и на НАТО . "

Междувременно филантропичната помощ за блокираните мигранти в Беларус се уголемява. В лагера за спане е построена полева кухня, която обезпечава на хората топли ястия и питиета. Досега мигрантите от време на време оставаха с празни ръце след разпределяне на храна.

Според полското министерство на защитата група от към 100 мигранти са се пробвали да пробият граничната преграда край село Дубиче Церкиевне нощес, само че безрезултатно.
 Полша арестува 100 мигранти на границата
Полша арестува 100 мигранти на границата

Беларуските сили са развалили оградата от бодлива тел, с цел да могат мигрантите да влязат в Полша

Моравецки сподели, че бил удовлетворен от поддръжката на Германия и други страни от НАТО . Сега може да последва взаимна декларация на Полша, Литва и Латвия.

" Друга стъпка може да бъде активиране на член 4 от Договора за НАТО, който публично показва нарушаването на техните територии ", сподели той. Членът планува съвещания сред съдружниците, само че към момента не и военна помощ.

Моравецки добави, че не е известно какво възнамеряват Беларус и Русия.

" Възможно е също по този начин рецесията на границата да има за цел единствено да отклони вниманието от новите военни офанзиви, които (руският президент Владимир) Путин приготвя в Украйна ", разяснява той.
 Полша подвига ограда по границата с Беларус през декември
Полша подвига ограда по границата с Беларус през декември

Конструкцията ще бъде висока 5,5 м и ще включва специфични сензори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР