Полският премиер Матеуш Моравецки подчерта значението на националните държави и

...
Полският премиер Матеуш Моравецки подчерта значението на националните държави и
Коментари Харесай

Полският премиер: Стремежът към европейска свръхдържава би бил грешка

Полският министър председател Матеуш Моравецки акцентира смисъла на националните страни и техния върховен статут по време на тирада за европейската политика в немския университет в Хайделберг, оповестява Българска телеграфна агенция.

Моравецки съобщи, че би било неточност да има блян към европейска свръхдържава, както желаят някои в Брюксел, и добави, че " основата на нашата еднаквост " е в националната еднаквост - а не в нейното отказване.  

В речта си в Хайделбергския университет в Югозападна Германия, която също по този начин беше отдадена на европейските полезности в изискванията на съветската инвазия в Украйна, Моравецки предизвести да не се подкопава националната еднаквост на европейските страни.

Полският министър председател акцентира, че дейно работещите национални страни са незаменими по време на политически рецесии.

Университетът в Хайделберг е част от Европейския академични алианс 4EU+, основан за да предизвиква по-доброто схващане на европейската просвета и история в националните просветителни системи и да подсигурява, че Европа ще остане основен ориентир в региона на образованието, научните проучвания и знанието, както и в прехвърлянето на технологии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР