Полският премиер Матеуш Моравецки обяви, че руският президент Владимир Путин

...
Полският премиер Матеуш Моравецки обяви, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Полският премиер обвини Владимир Путин в лъжа

Полският министър председател Матеуш Моравецки разгласи, че съветският президент Владимир Путин лъже в изявленията си, в които упреква Полша за експлоадирането на Втората международна война, съобщи " Асошиейтед прес ". Според Моравецки той прави това за да отклони вниманието от скорошните съветски политически провали.

Преди седмица Путин съобщи, че Полша носи отговорност за експлоадирането на войната, което ускори напрежението сред двете страни. В резултат на това съветският дипломат във Варшава бе извикан на диалог в полското външно министерство, с цел да му бъде изразен митинг - пред него полските управляващи изрично са се противопоставили на неотдавнашните " исторически клевети " от страна на Путин и други съветски представители и са декларирали, че Полша счита изразените от съветския президент и други представители на съветското управление възгледи за равносилни на " сталинистки прочит на историята " и " агитация на тоталитарна страна ".

 

" Президентът Путин неведнъж е лъгал за Полша и постоянно го е правил напълно умишлено ", се споделя в изказване на полския министър председател. " Това нормално става в обстановка, когато управляващите в Москва усещат интернационален напън, провокиран от нейните дейности. И то напън не на историческата, а на най-съвременната геополитическа сцена ", се споделя в изказването му, публикувано посредством профила му във " Facebook " и в акаунта в " Туитър " на канцеларията на премиера.

Моравецки показва няколко събития, които съгласно него са провали за Русия. Сред тях са наложената поради приложимост на допинг краткотрайна възбрана съветски спортисти да вземат участие в интернационалните надпревари и несполучливият опит на Кремъл " изцяло да подчини Беларус на Русия ". Полският министър председател отбелязва и удължаването на глобите на Европейски Съюз против Русия, наложени поради анексирането на Крим, както и глобите на Съединени американски щати, засягащи построяването на съветския газопровод " Северен поток 2 ". " Смятам, че думите на президента Путин са опит за прикриване на тези проблеми ", декларира Моравецки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР