Полският министър-председател нарече днес неприемлив отказа на Берлин да достави

...
Полският министър-председател нарече днес неприемлив отказа на Берлин да достави
Коментари Харесай

Варшава: Отношението на Берлин към доставките на танкове „Леопард“ за Киев е неприемливо

Полският министър-председател назова през днешния ден " недопустим " отхвърли на Берлин да достави тежки танкове " Леопард " на Киев, който настоятелно моли за такива, до момента в който съветските сили са в нахлуване, съобщи Франс прес.

" Отношението на Германия е недопустимо. Изтече съвсем година от началото на войната. Всеки ден умират почтени хора. Руските бомби опустошават украинските градове. Атакуват се цивилен обекти, убиват се дами и деца ", съобщи Матеуш Моравецки пред организация ПАП.

Той приказва два дни след среща на близо петдесет страни в американската база Рамщайн в Германия. Съюзниците на Украйна анонсираха там нови обилни оръжейни доставки за Украйна, само че не съумяха да се схванат за доставка на тежки танкове макар нееднократните настоявания на Киев.

Полският министър председател сподели, че чака " ясно изказване " от Берлин, че позволява изпращането на танкове " Леопард " немско произвеждане от страни, които имат такива. Полша декларира, че е подготвена да достави на Киев 14 такива машини и разисква въпроса с петнайсетина други страни.

В случай че Берлин откаже да достави Киев с танкове " Леопард ", " ще създадем дребна коалиция от страни, подготвени да дарят своя съвременна техника, свои съвременни танкове на Украйна, която е в усложнение ", съобщи Моравецки.

Вчера министрите на външните работи на трите балтийски страни приканиха Германия да достави " още в този момент " на Украйна тежки танкове " Леопард " и подчертаха, че " Германия като първа европейска мощ носи специфична отговорност в това отношение ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР