Полският министър-председател е разговарял с италианския си колега Джорджа Мелони

...
Полският министър-председател е разговарял с италианския си колега Джорджа Мелони
Коментари Харесай

Премиерът на Полша: Путин и ”Вагнер” застрашават границите на страната

Полският министър-председател е разговарял с италианския си сътрудник Джорджа Мелони и за незаконната миграция, като посочи, че Полша желае да взема независими решения по този въпрос.

 

" Само през тази година сме записали повече от 16 000 опита за нелегално прекосяване на полската граница и това е опасност за нашата страна.

 

Гарантирането на сигурността на източната граница на Полша, която в действителност е външната граница на Европейски Съюз и НАТО, е наш приоритет ", добави Моравецки.

 

По мотив групировката " Вагнер “ Моравецки акцентира, че светът може да види на какво е способна тази наемническа група в Африка и Украйна.

 

Полският министър председател означи, че повече от 100 наемници на " Вагнер " са се придвижили неотдавна към Сувалкския пролом, който съставлява горски сектор сред Беларус и съветския анклав Калининград. " Това може да е първата фаза на хибридна офанзива против Полша ", акцентира той.

 

На въпрос за какво Полша се опълчва на новия европейски пакт за миграцията, Моравецки акцентира, че " новите правила и новите политики, показани от Европейската комисия, няма да решат актуалните проблеми с миграцията ".

 

" Отварянето на границите и неналичието на ефикасни способи за тяхната отбрана е стратегическа неточност, която заплашва оцеляването на Европейски Съюз ", счита полският министър председател.

 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР