Полският кандидат за еврокомисар Януш Войчеховски, на когото е определен

...
Полският кандидат за еврокомисар Януш Войчеховски, на когото е определен
Коментари Харесай

Полският кандидат за еврокомисар разочарова евродепутатите

Полският претендент за еврокомисар Януш Войчеховски, на който е избран сектор " Земеделие " в новата Европейска комисия, разочарова с представянето си Комисията по земеделие и развиване на селските региони в Екологичен потенциал, в която беше изслушан през вчерашния ден, заяви електронното издание " Политико ". Той дава отговор на заложените му въпроси доста общо, без да навлиза в конкретика и елементи, като повтаряше, че е " отворен за полемики ". Няколко пъти трансферира тематики към сътрудниците му, отговарящи за други ресори. Войчеховски стартира добре с представянето на презентацията си за упованията си от предоставения му сектор, само че когато се наложи да дава отговор на въпросите на депутатите, му беше много мъчно и сподели, че не е добре квалифициран и напълно наясно с проблемите в бранша " Земеделие ". Полякът имаше проблеми да се изрази на британски език. След като беше запитан по какъв начин ще успее да се оправи с големия евробюджет за земеделие, откакто не е съумял с 11 000 евро, за които беше разследван от ОЛАФ. Той не отговори, а се разгласи за " жертва ". В края на чуването ръководителят на комисията Норберт Линс прикани сътрудниците си да приветстват Войчеховски, само че те не го направиха. 

Освен него бяха изслушани и претендентите за еврокомисари от Финландия Юта Урпилайнен с сектор " Международни партньорства ", от Люксембург Никола Шмит с сектор " Работни места ", от Швеция Илва Йохансон с сектор " Вътрешни работи " и от Кипър Стела Кириакидес, на която е предоставен сектор " Здравеопазване ". В основата на препитването на Йохансон бяха измененията в Дъблинския правилник, както и нова политика на ЕС  за мигрантите. Тримата се показаха добре, а чуването на кипърката трябваше да се състои след публицистичното привършване на броя.

ЗА КАРЕ - ОДОБРЕНИЕ

Комисията по индустрия, проучвания и енергетика и тази по просвета в Екологичен потенциал единодушно одобриха българския претендент за еврокомисар Мария Габриел за ресора " Иновации и юноша ". Тя беше изслушана в понеделник вечерта и остави доста положително усещане у евродепутатите с представянето си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР