Полски съд отмени решение на Полския орган за защита на

...
Полски съд отмени решение на Полския орган за защита на
Коментари Харесай

Полша взе неочаквано решение за Северен поток 2

Полски съд анулира решение на Полския орган за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK), който санкции Gazprom, Engie Energy, Uniper, OMV, Shell и Wintershall през 2020 година за основаване, без приемане на нужните разрешителни, на дружество, участващо в строителството и употреба на газопровода Северни. поток - 2 ".

Производството по случая за налагане на санкция е формирано през май 2018 година „ Две години по-късно бяха наложени финансови наказания в размер на повече от 29 милиарда PLN (6,3 милиарда $ по настоящия обменен курс) за Газпром и повече от 234 милиона PLN (около 53 милиона долара) за други организации, участващи в плана. Компаниите апелираха това решение. На 21 ноември 2022 година Съдът за защита на конкуренцията и правата на потребителите анулира решението “, оповестява ТАСС.

UOKiK има намерение да апелира присъдата пред Апелативния съд във Варшава. Според Neftegaz.RF нейният началник Томаш Хрустни сподели, че са сюрпризирани от правосъдното решение, в което се отбелязва, че оценката на последствията от построяването на Северен поток 2 за стопанската система, както и дали Газпром и Ко. за заобикаляне на закона, е отвън обсега на Органа.

„ Днес заканите, за които говорихме, когато представяхме нашето решение, се виждат с просто око освен в Полша, само че и в цяла Европа. И осъзнавайки тези закани тогава, ние предприехме ограничения в сходство с нашата подготвеност, с цел да спрем този рисков план за Полша и Европа. UOKiK ще изиска писмена аргументация на присъдата и има намерение да апелира “, сподели Томаш Хрустни.

Промяната в позицията на полския съд във връзка с строителството на " Северен поток 2 " не се случи незабавно, лиши доста време и работа на адвокати от всички сътрудници на " Газпром " в Европа, означи Никита Донцов, началник на информационната група Influence в коментар към Експерт. OH има вяра, че всички компании, участващи в производството, имат доста мощни юристи, лобисти и GR мениджъри, които биха могли да имат доста съществено влияние върху съда.

Очевидно ползата на фирмите не е да харчат спомагателни пари за умишлено недоходоносен план, тъй че за група петролни и газови корпорации е било по-лесно да прокарат смяна в позицията на съда, употребявайки всички свои принадлежности, счита специалистът. Освен това претенциите на поляците евентуално са дефинирани доста зле, с нарушение на закона, немарливост, типична за полския закон и висока политическа партийност. В тяхната правна система законите постоянно имат преимущество пред политическите ползи.

„ Този ​​проект в никакъв случай не е стартиран и би било разумно да се замразят всички каузи по него. Но полските управляващи, които похарчиха доста пари за подкрепяне на Украйна, са доста загрижени за намирането на извънбюджетни средства: по тази причина те желаеха обезщетения от Русия и Германия за Втората международна война и са цялостни с други съмнителни начинания “, сподели Никита Донцов.

Междувременно, както означи Игор Галактионов, специалист на фондовия пазар BCS World of Investments, сега този развой към този момент не е толкоз настоящ, защото във връзка с настоящите облаги на Газпром, както и идните задания за пренасочване на доставките от Европейски Съюз към Азия, размерът на анулираните санкции наподобява нищожен. Малко евентуално е тази вест да повлияе доста на динамичността на обменния курс на акциите на газовата компания.

Позицията на " Газпром " на европейския пазар сега зависи от политически фактори, както и от вероятностите пред " Северен поток 2 ", сподели Игор Галактионов пред " Експерт ". Няма потребност да приказваме за нови тръбопроводни планове на съветския натурален монопол в Европейски Съюз, без значение от решението на полския съд.

 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР