Полски експерти потвърдиха, че ракетата, която през ноември миналата година

...
Полски експерти потвърдиха, че ракетата, която през ноември миналата година
Коментари Харесай

Полша потвърди, че ракетата, убила двама души през ноември 2022 г., е била украинска

Полски специалисти потвърдиха, че ракетата, която през ноември предходната година умъртви двама души в оборудване за зърно, е била изстреляна от Украйна, заяви полският вестник " Жечпосполита ", представен от БТА/

Още тогава Варшава и НАТО обявиха, че считат, че ракетата е била украинска, което понижи опасенията за ескалация. Източници, осведомени с следствието, споделиха пред " Жечпосполита ", че Полша е открила, че ракетата, която удари село Пшеводув, е била ракета за противовъздушна защита S-300 5-W-55, изстреляна от украинска територия.

" Ракетата е с обхват сред 75 и 90 километра ", уточни вестникът, базирайки се на източник. " По това време съветските позиции са били на място, от което няма по какъв начин съветска ракета да стигне Пшеводув ", уточни той. Украйна отхвърли някоя от нейните ракети да се е разбивала в Полша. " Жечпосполита " заяви, че украинската страна не е предоставила никакви материали за следствие на полските следователи.

Изданието цитира Лукаш Лапчински, представител на полската прокуратура, който съобщи, че прокуратурата е получила мнението на специалистите, само че не разкрива наличието му, защото то е поверително. Лапчински не е бил открит за коментар, а прокуратурата към момента не е дала отговор на запитването, изпратено от Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР