Полската здравна система има капацитет да лекува най-малко 10 000

...
Полската здравна система има капацитет да лекува най-малко 10 000
Коментари Харесай

Полша е готова да приеме най-малко 10 хиляди ранени украински войници

Полската здравна система има потенциал да лекува минимум 10 000 ранени украински бойци , съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от Ройтерс.

Той сподели това на фона на започващото в Източна Украйна ново съветско нахлуване .

Полша към този момент поставя медицински грижи за няколко десетки украински бойци и е готова да одобри още, съобщи Моравецки пред кореспонденти при посещаване в западния украински град Лвов.

" Готови сме да приемем минимум 10 000 бойци, в случай че се наложи. Правим всичко допустимо да приемем и лекуваме всички ранени бойци от Украйна ", сподели полският министър председател.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в петък пред американската телевизия Си Ен Ен, че сред 2500 и 3000 украински бойци са починали досега във войната с Русия, а още 10 000 са били ранени, отбелязва Ройтерс.

Моравецки е на посещаване в Лвов за откриването на финансирано от Полша " контейнерно градче ", което ще може да обезпечи краткотраен заслон на 300 до 350 бежанци в портативни жилища.

По предложение на полското държавно управление в Украйна се строят контейнерни градчета за вътрешно разселени хора. В тях ще бъдат настанени дами и деца, които бягат от съветската експанзия в източната част на страната. Първото от тях ще бъде намерено през днешния ден в Лвов от премиера Матеуш Моравецки, заяви в Туитър ръководителят на канцеларията на полския министър председател Михал Дворчик, представен от организация Укринформ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР