Полската петролно-газова компания ПГНиГ (PGNiG) подписа с Енерджи рисорсис ъв

...
Полската петролно-газова компания ПГНиГ (PGNiG) подписа с Енерджи рисорсис ъв
Коментари Харесай

Полската PGNiG подписа споразумение за проучване и добив на газ в Украйна

Полската петролно-газова компания ПГНиГ (PGNiG) подписа с Енерджи рисорсис ъв Юкрейн (ERU - Energy Resources of Ukraine) съглашение за взаимна геоложка активност по изследване и рандеман на газ в Украйна. Това заяви полският енергиен колос в Туитър, съобщи ТАСС. 

" В резултат на съглашението с ERU - Energy Resources of Ukraine ставаме акционери в компанията " Карпатгаздобив " (Карпатгаздобыча), която е единственият притежател на концесията " Библивска " на полско-украинската граница. По този метод разширяваме геопроучвателната и минна активност към нов пазар ", сподели шефът на PGNiG Павел Майевски. 

По думите му, работата може да стартира през втората половина на 2022 година. 

" Ако прогнозите ни се потвърдят и намерим газ с високо наличие на метан, то ще стартираме добива през 2023 година. ", означи Майевски. 

Споразумението планува и придобиване на 85% от акциите на " Карпатгаздобив ". Преди да сключат договорката, фирмите получиха зелена светлина от регулаторните органи в двете страни. 

Петролногазовата площадка " Библивска " е ситуирана на територията на Лвовска област, на 69 километра от град Лвов, и е с повърхност 200 квадратни километра. Тя е геоложко продължение на находището в региона на град Пшемишъл, което се създава към този момент 60 години, напомня ТАСС. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР