Полша възобнови днес граничния контрол с всички свои съседи. Мярката

...
Полша възобнови днес граничния контрол с всички свои съседи. Мярката
Коментари Харесай

Полша се затвори, възобнови граничния контрол

Полша възобнови през днешния ден граничния надзор с всички свои съседи. Мярката е краткотрайна и е по отношение на Международната конференция за Близкия изток, която ще се организира на 13 и 14 февруари във Варшава.

Ограниченията засягат освен сухопътните граници, само че също по този начин летищата и морските пристанища. Пътуващите от страните от Европейски Съюз и от страните, чиито жители имат право свободно да влизат на територията на Полша, би трябвало да имат годен паспорт или персонална карта.

Условията за влизане на жителите на другите страни остават непроменени, оповестява полската гранична защита, представена от чешкото издание novinky.cz. Инспекциите ще продължат до събота, 16 февруари.

От 2007 година Полша е част от Шенгенското пространство и до момента няколко пъти краткотрайно е възстановявала граничния надзор - по време на Европейското състезание по футбол през 2012 година, при визитата на папа Франциск през 2016 година в Краков и в края на предходната година по време на интернационалната конференция по климата в Катовице./ Pik.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР