Полша удължи временния контрол на границата си със Словакия до

...
Полша удължи временния контрол на границата си със Словакия до
Коментари Харесай

Полша удължава граничния контрол със Словакия

Полша удължи краткотрайния надзор на границата си със Словакия до 22 ноември в отговор на продължаващите опити на мигранти да влязат от словашка територия, предава Ройтерс.

Броят на мигрантите, идващи в Словакия, най-вече от Близкия изток и Афганистан, се е нараснал 11 пъти до близо 40 000 тази година , съгласно данни на словашкото държавно управление, оповестени през октомври.

" Граничният надзор... се удължава за интервала от 3 ноември 2023 година до 22 ноември 2023 година ", се споделя в разпоредба, издадена от Министерството на вътрешните работи и администрацията на Полша.

Временният надзор на границата със Словакия, като Варшава уточни " сериозна опасност от незаконна имиграция на полско-словашкия сектор от държавната граница ". По-късно.

Според последната разпоредба границата може да се минава през осем пътни и три железопътни прехода, както и единадесет пешеходни.

Полша, Словакия, Чехия, Унгария, Австрия и Германия са част от Шенгенската отворена гранична зона на Европейския съюз.

През септември със своите съседи от Изток и юг, защото страните са изправени пред възходяща миграция, а, който ще преразгледа разпоредбите за обработка на нелегално пристигналите.
 Свободното придвижване в Шенген под въпрос
Свободното придвижване в Шенген под въпрос

Полша е покрай взимане на решение за стягане на контрола по границата със Словакия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР